Ulaşım

Uber devlet baskısının ardından UberPOP’un Fransa’daki faaliyetlerini durdurma kararı aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

uberpop-paris-protesto-030715

Uber ve Fransa arasındaki gerilim, Uber’in düşük maliyetli servisi UberPOP’un ülkedeki faaliyetlerini sonlandırmasının ardından yeni bir boyut kazandı. Uber geçtiğimiz haftalarda ülkedeki taksi şöförlerinin yoğun protestolarına maruz kalmış, protestolar esnasında Uber’in sürücü ve arabaları da saldırıya uğramıştı. Personelinin ve yolcularının güvenliklerini korumaya çalışan Uber, UberPOP’un ülkedeki operasyonlarını 30 Eylüle kadar askıya aldı. Fransa Anayasa Mahkemesi, 30 Eylülde Uber’in ülkedeki faaliyetlerini engellemenin yasal olup olmadığına karar verecek.

Le Monde’a konuşan Uber Fransa CEO’su Thibaut Simphal, UberPOP’un faaliyetlerini durdurma kararı almalarında temel nedenin devlet baskısından ziyade şiddet olduğunu belirtti. Simphal, protestolar esnasında yasadışı taksi servisi yönetme iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

UberPOP’a gösterilen tepkinin altında yatan temel sebep ise, taksicilerin sokaktan yolcu toplamak için yüksek bir lisans bedeli ödemek zorunda olması. Uber’in kiralanmış özel bir araç ve taksi arasındaki çizgiyi flulaştırması da, taksiciler için bir tehdit olarak değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER