Manşetler

Twitter’ın beklenen tweet düzenleme özelliği ile ilgili ipuçları ortaya çıktı

twitter microsoft

Twitter’ın yakında gelmesi beklenen “düzenle” düğmesini kullanarak bir tweet’i düzenleme, tweet’inizin geçmişine dair bir izin de sosyal ağda saklanabileceğini gösteriyor.

Twitter’ın yenilikleri hakkında detayları yine Twitter’da paylaşmasıyla bilinen Jane Manchun Wong, düzenleme işlevinin değişmez bir niteliğe sahip olduğunu söylüyor. Bu, Twitter’ın bir tweet düzenlendiğinde, aslında tamamen yeni bir tweet oluşturacağı ve bu tweet’in önceki sürümlerini de koruyacağını anlamına geliyor.

Manchun Wong, “Twitter’ın Tweet Düzenleme yaklaşımı değişmez nitelikte gibi görünüyor, aynı Tweet (aynı kimlik) içindeki Tweet metnini değiştirmek yerine, değiştirilen içerik ve bu düzenlemeden önceki tweetlerin listesiyle birlikte yeni bir tweet oluşturuyor.” diyor.

Manchun Wong’un belirttiği gibi, bir tweet’in düzenleme geçmişinin kullanıcılar tarafından nasıl görüneceği veya görünüp görünmeyeceği belli değil. Ancak Twitter, tweet geçmişini herkese açık hâle getirmeye karar verirse; bazı kişilerin, bir tweet düzenlemenin kamuya açık kayıtları değiştirmek ve kullanıcıları yanlış yönlendirmek için kullanılabileceğine yönelik düşüncelerine de bir cevap verilmiş, özelliğin olası kötüye kullanımıyla ilgili endişelerin önüne biraz olsun geçilmiş olacaktır.

Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi ise, yeni özelliğin ekran görüntüleri olduğu öne sürülen bazı görselleri paylaştı. Bu sayede düzenle düğmesinin Twitter’da kullanıma sunulduğunda nasıl görünebileceğine dair bir fikir verdi. Bir ekran görüntüsünde Paluzzi, tweet’lerinizin sağ tarafındaki üç noktalı menüde “Tweet Düzenle” seçeneğinin nasıl görünebileceğini gösteriyor.

Düğmeyi tıkladığınızda, normal tweet oluşturucuya çok benzeyen bir ekrana yönlendirilirsiniz, yalnızca tweet’inizin metniyle önceden doldurulmuş ve sağ alt köşede “Tweet” yerine “Güncelle” yazan bir ekrana yönlendirilirsiniz. Ancak Paluzzi’nin ekran görüntüleri, bir tweet’in düzenleme geçmişini görüntüleme seçeneği göstermiyor.

Twitter’ın 1 Nisan günü tweet düzenleme özelliğiyle ilgili bir tweet atması, sosyal ağın şaka yaptığı şeklinde yorumlanmıştı. Ancak birkaç gün sonra bu özelliğin Twitter Blue dahilinde test edildiği ortaya çıktı. Bu ayın başlarında Twitter’ın yüzde 9.2’lik hissesini satın alan Tesla CEO’su Elon Musk da takipçileri arasında düzenle düğmesi ile ilgili bir anket düzenledi. Twitter şu sıralar Elon Musk’ın şirketin tamamını satın almaya yönelik verdiği teklif ve hissedarların bunu önlemeye yönelik faaliyetleriyle epey meşgul. Ancak platformu zenginleştirecek ve daha kullanışlı hâle getirecek özellikler üzerinde çalışmalar da durmadan devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER