Manşetler

Twitter’dan beklenen açıklama geldi: Düzenle butonu için testler başlıyor

twitter microsoft

Twitter kullanıcıları çok uzun süredir mikro blog servisinden Düzenle butonu istiyor. Bu isteğin yoğunluğu, söz konusu butonla ilgili paylaşımları internet kültürünün esprili parçalarından biri hâline getirmişti. Mikro blog servisi, sonunda bu çağrıya yanıt vermişe benziyor.

Şirketten yapılan açıklamada, kullanıcıların paylaşımlarını yaptıktan sonra düzenlemelerini mümkün kılacak bir buton üstünde çalışıldığı belirtildi. Mikro blog servisi, söz konusu butonla kullanıcıların kendilerine verilen yanıtları boşa çıkarmadan paylaşımlardaki yazım yanlışlarını veya diğer hataları düzeltebilmesini amaçlıyor.

Şirket, bu yeni özelliği önümüzdeki aylarda Twitter Blue abonelerine sunacak. Yani test döneminde özelliğe herkesin erişmesi mümkün olmayacak. Daha sonrasında da Düzenle butonunun Twitter Blue’ya özgü kalmasının sürpriz olmayacağını şimdiden söyleyelim.

https://twitter.com/TwitterComms/status/1511456466233815041?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1511456466233815041%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theverge.com%2F2022%2F4%2F5%2F23011327%2Ftwitter-edit-button-blue-test

Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey, bu özelliğe pek sıcak bakmadığını açık biçimde dile getirmişti. Dorsey, 2018’de yaptığı bir açıklamada düzenle butonuyla yaygınlaşan bir tweet’in değiştirilebileceğini ve yayılmasını sağlayan anlamından tamamen koparılabileceğini belirtmişti. Dorsey, 2020’de ise Twitter’ın bu özelliği “muhtemelen asla” eklemeyeceğini dile getirmişti.

Mikro blog servisinin Düzenle butonuna olan yaklaşımı, Parag Agrawal’ın CEO koltuğunu Jack Dorsey’den devralmasının ardından değişmiş gibi görünüyor. 1 Nisan’da Twitter’ın resmi hesabından yapılan paylaşımda Düzenle butonu üstünde çalışıldığı belirtilmiş, ancak daha sonra bunun şaka olduğu ifade edilmişti. Ancak Twitter’ın ürün şefi Michael Sayman bu paylaşımı alıntılamış ve “resmi açıklama” şeklinde bir ifade kullanarak kafaları karıştırmıştı.

Düzenle butonu yapılan açıklama öncesinde de bu haftaki Twitter gündeminin önemli maddelerinden biriydi. Twitter’ın en büyük hissedarı hâline gelen Elon Musk, mikro blog servisindeki hesabı aracılığıyla bir anket gerçekleştirmiş ve 80 milyondan fazla takipçisine Düzenle butonu isteyip istemediklerini sormuştu. 2 saat içinde tamamlanacak olan ankette an itibarıyla katılımcıların yüzde 73,6’sı Düzenle butonunun gelmesinden yana oy kullanmıştı.

Twitter tarafından Düzenle butonu hakkında yapılan açıklamada da söz konusu ankete atıfta bulunuldu. Bu fikrin anketten alınmadığı belirtilirken, Düzenle butonu için çalışmaların geçtiğimiz yıldan bu yana devam ettiğinin altı çizildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER