Manşetler

Elon Musk’tan Twitter’da “Düzenle” butonu anketi

elon musk tesla
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’ın en büyük hissedarı hâline gelen Elon Musk, mikro blog servisine mesai ayırmak için fazla zaman kaybetmedi. Tesla ve SpaceX CEO’su, Twitter’daki 80 milyon takipçisine platformda bir “düzenle” butonu isteyip istemediklerini sordu. Söz konusu buton, kullanıcıların bir tweet’i paylaştıktan sonra yeniden düzenlemesini mümkün hâle getirecek.

Musk’ın anketini paylaşan Twitter CEO’su Parag Agrawal ise “Bu anketin sonuçları önemli olacak. Lütfen dikkatli şekilde oy verin” notunu düştü. Agrawal tarafından kullanılan ifadeler, Musk’ın Twitter’da ifade özgürlüğü konusunda düzenlediği anket için yaptığı paylaşımda kullandığı ifadelerle benzerlik gösteriyor. Dünyanın en zengini olan Musk’ın söz konusu paylaşımı, Twitter’ın hisselerini aldıktan 10 gün sonra yaptığı ortaya çıkmıştı.

“Düzenle” butonu Twitter’dan uzun süredir talep eden özellikler arasında yer alıyor. İdeal bir dünyada bu buton, kullanıcıların paylaşımlarındaki yazım hatalarını düzeltmelerini mümkün kılacak olsa da; bunun paylaşımları orijinal bağlamlarından koparmak ve anlamlarını tamamen değiştirmek için kullanılmasından endişe ediliyor. Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Elon Musk, 2020’nin başlarında verdiği bir röportajda muhtemelen hiçbir zaman düzenleme butonu eklemeyeceklerini belirtmişti.

Twitter, 1 Nisan’da “Düzenle butonu” üstünde çalışıyoruz şeklinde bir şaka yaparak pek çok kullanıcıyı heyecanlandırmıştı. Bunun bir şaka olduğunun anlaşılması fazla zaman almamıştı. Ancak Twitter’ın ürün şefi Michael Sayman’ın bu şaka paylaşımını alıntılayıp “Resmi açıklama” notunu düşmesi de kafaları karıştırmıştı.

Elon Musk, teknik olarak Twitter’da pasif hissedar konumunda. Musk’ın hissedarlığı 13G belgesiyle açıklanmıştı. Bu da ilgili yatırımcının hissesini aldığı kurumun işleyişine doğrudan etkide bulunamayacağı anlamına geliyor. Ancak The Wall Street Journal’ın haberine göre, Musk’ın belgesinde Twitter’a karışmayacağını belirten bir açıklama yer almıyor ve bunun yerine “Uygulanamaz” ifadesi görülüyor. Yine de, Twitter’ın yönetim ekibinin Musk’ın hamlelerini yakından izleyeceğini tahmin etmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER