Manşetler

Elon Musk Twitter’dan hisse aldı; Twitter hisseleri uçuşa geçti

twitter elon musk

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter hisselerinin yüzde 9.2’sinin sahibi oldu. Bu ilginç durum, ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na sunulan 13G belgesiyle ortaya çıktı. Belgeye göre, Musk Twitter hisselerini 14 Mart’ta satın aldı.

Uzun zamandır Twitter’ın en aktif ve popüler kullanıcılarından biri olan Musk, kısa süre önce mikro blog servisinin ifade özgürlüğüne izin verip vermediği konusunda 80 milyondan fazla takipçisiyle bir anket gerçekleştirmişti. Musk’ın hissedarlığının ortaya çıkmasının ardından Twitter’ın hisseleri borsada işlemler başlamadan önce yüzde 25 oranında değer kazandı.

CNBC’nin haberine göre, geçtiğimiz cuma gününün kapanış fiyatına göre Musk’ın sahibi olduğu Twitter hisselerinin değeri 2.89 milyar dolar seviyesindeydi. Söz konusu hisseler “pasif hisse” olarak değerlendirilse de; CNBC’ye konuşan Wedbush analisti Dan Ives’a göre bu hisseler, daha büyük ölçekli bir satın almanın önünü açabilir.

Musk 25 Mart’ta Twitter hesabında Twitter’ın ifade özgürlüğüne yaklaşımı konusunda bir anket gerçekleştirmişti. Anketin açıklama kısmında “İfade özgürlüğü işleyen bir demokrasi için çok önemlidir. Twitter’ın bu ilkeye sağlam şekilde bağlı kaldığına inanıyor musunuz?” sorusunu soran Tesla CEO’su, bir sonraki tweetinde ise “Bu anketin sonuçları önemli olacaktır” notunu düşmüştü.

Musk ertesi günkü paylaşımında ise “Twitter bir tür şehir meydanı işlevi görüyor. Burada ifade özgürlüğü ilkelerine bağlı kalmamak demokrasiye zarar veriyor” ifadesini kullanmıştı. Eksantrik milyarder daha sonra ise açıkça “Yeni bir platforma ihtiyaç var mı?” sorusunu sormuştu. Musk’ın bu paylaşımları, Twitter’dan hisse satın aldıktan sonra yaptığı anlaşılıyor.

Elon Musk, geçmişte Twitter kullanımı nedeniyle sıkıntılar yaşamıştı. 2018’de Tesla’yı borsadan çekme düşüncesini Twitter’da paylaşan Musk, bu paylaşımları nedeniyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından cezalandırılmış ve Tesla’nın finans durumuyla ilgili paylaşımları şirket avukatlarının onayına bağlanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER