Manşetler

Elon Musk Twitter’ın tamamını satın almak için 43 milyar dolar teklif ediyor

elon musk twitter avrupa birliği

Tesla CEO’su Elon Musk, güncellenmiş bir Çizelge 13D belgesinde şirketin yüzde 100’ünü satın almayı teklif ediyor. Musk, hisse başına nakit olarak 54.20 dolar öneriyor. Bu da sosyal ağ için 43 milyar dolar civarında bir değerin biçildiğini gösteriyor.

Musk, “Adi Hisse Senedini hisse başına 54.20 ABD Doları değerindeki tüm nakit bedel karşılığında, İhraççının elinde olmayan tüm ödenmemiş Adi Hisse Senedini satın almayı” teklif ediyor. Teklif, 13 Nisan’da bir mektupla Twitter’a iletildi. Musk, Twitter’ın yapılması gereken değişiklikleri gerçekleştirmesi için halka açık bir şirket olmaması gerektiğini söylüyor.

Musk, teklifin kabul edilmemesi durumunda, “Hissedar olarak konumumu yeniden gözden geçirmem gerekecek” diyor.

Bloomberg’e göre Musk’ın serveti 260 milyar dolar civarında bulunuyor. Twitter’ın piyasa değeri ise yaklaşık 37 milyar dolar. CNBC’ye göre, Musk’ın Twitter’a teklifi yaklaşık 43 milyar dolar değerinde bulunuyor.

Bu haberin duyulmasıyla birlikte Twitter hisse senetlerinin değeri piyasaların açılışının öncesinde yüzde 13’ü aşkın değer kazandı. Tesla’nın hisse senetleri ise, Twitter’ın Musk’ın bir numaralı odak noktası hâline geleceği ve otomobil şirketi üzerindeki dikkatini azaltacağı endişeleriyle yüzde 1.5 oranında düştü. Musk hâlihazırda Tesla, SpaceX, The Boring Company ve Neuralink şirketlerini yönetiyor.

Twitter’ı satın alıp alamayacağını göreceğimiz Musk’ın bu sosyal ağ ile ilgili idari macerası sadece on gün önce, şirketin yüzde 9.2 hissesini satın aldığının netleşmesiyle başladı. Twitter’ın, Musk’ın yönetim kuruluna atanacağını duyurmasından kısa bir süre sonra bunun gerçekleşmeyeceği ortaya çıktı. Twitter CEO’su Parag Agrawal ise personele, “ileride dikkat dağıtıcı şeyler olacak” dedi.

Çizelge 13D nedir?

Çizelge 13D, halka açık bir şirkette halka açık herhangi bir menkul kıymet sınıfının% 5’inden fazlasının lehine sahip olan herkes tarafından 10 gün içinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna sunulması gereken bir SEC dosyasıdır.

İLGİLİ HABERLER