Manşetler

Elon Musk Twitter yönetim kuruluna katılmayacak

twitter elon musk
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk, Twitter yönetim kuruluna katılmayacak. Konuyla ilgili açıklamayı Twitter CEO’su Parag Agrawal yaptı. Agrawal, geçtiğimiz hafta Twitter’ın yüzde 9.2 oranında hissesini alan Musk’ın yönetim kuruluna atandığını duyurmuştu. Ancak Twitter CEO’su Musk’ın bu görevlendirmeyi kabul etmediğini açıkladı.

Agrawal’in konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Geçtiğimiz salı günü Elon’un sicil kontrolü ve resmi onayın ardından Elon’un yönetim kuruluna gireceğini açıklamıştık. Elon, 9 Nisan itibarıyla resmen yönetim kuruluna katılmış olacaktı. Ancak aynı sabah kendisi kurula katılmama kararını bize bildirdi. Bunun en iyisi olduğuna inanıyorum. Yönetim kurulunda olsun veya olmasın, hissedarlarımızın fikirlerine önem veriyoruz. Elon bizim en büyük hissedarımız ve katkılarına açığız.”

Twitter’ın yönetim kuruluna girmek, Musk’ın şirkette yüzde 14.9’dan fazla hisseye sahip olmasını engelleyecekti. Musk’ın Twitter hisselerini aldığı açıklandığında hisselerin değeri 2.9 milyar dolar seviyesindeydi.

Elon Musk, Twitter hissedarlığının açıklandığı günden bu yana mikro blog servisiyle ilgili fikirlerini Twitter aracılığıyla paylaşıyor. Musk’ın Twitter kullanım tarzı nedeniyle paylaşımlarında trollük olup olmadığını anlamak da zorlaşıyor.

Musk takipçilerine “Twitter’da ‘Düzenle’ butonuna ihtiyaç var mı?” sorusunu sorduktan bir gün sonra söz konusu butonun testlerinin başladığını açıklamıştı. Eksantrik milyarder, mavi tiklerin Twitter Blue abonelik paketine dahil edilmesi ve Twitter’ın San Francisco’daki genel merkezinin “kimse gitmediği için” evsiz barınağına dönüştürülmesi gibi sıra dışı fikirlerini de paylaşmıştı.

İLGİLİ HABERLER