Manşetler

Elon Musk Twitter yönetim kuruluna giriyor

elon musk twitter avrupa birliği

Elon Musk, Twitter macerasında sadece şirketin en büyük hissedarı olmakla yetinmeyecek. Dünyanın en zengin insanı, mikro blog servisinin yönetim kurulunda bir sandalyeye de sahip olacak. CNBC’nin haberine göre, Musk Twitter’ın yönetim kuruluna atandı.

Twitter’ın CEO’su Parag Agrawal da Musk’ın yönetim kuruluna atandığını doğruladı. Agrawal konuyla ilgili paylaşımında Musk’ın Twitter’ın “tutkulu bir inananı ve sert bir eleştirmeni” olduğunu belirtti.

Twitter tarafından ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na (SEC) sunulan belgelere göre, Musk Twitter’ın yönetim kurulunda 2. Sınıf direktör olarak görev yapacak. Eksantrik milyarderin görev süresi, Twitter’ın 2024’teki yıllık genel kuruluyla sona erecek.

Söz konusu atama, Musk’ın Twitter’daki sahipliğine de sınırlama getiriyor. Tesla ve SpaceX CEO’su, yönetim kurulunda görev yaptığı süre boyunca ve ayrılığının üstünden 90 gün geçinceye kadar Twitter hisselerinin en fazla yüzde 14.9’una sahip olabilecek.

Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey, Elon Musk’ın sosyal ağın hissedarı olmasından memnun görünüyor. Dorsey, Musk’ın Dünya’ya ve Twitter’a “derinden önem” verdiğini belirtti. Eski Twitter CEO’su, Musk ve Agrawal’ın Twitter’ı kalpleriyle yöneteceklerine inandığını da sözlerine ekledi.

Twitter yönetim kuruluna girecek olan Elon Musk, kısa süre önce mikro blog servisini ifade özgürlüğü ilkeleri konusunda yetersiz kalmakla suçlamıştı. Hissedarlığı açıklanır açıklanmaz Twitter’daki takipçilerine “Düzenle” butonu konusundaki fikirlerini soran Musk’ın yönetim kurulu üyesi olarak mikro blog servisinde nasıl bir etki yapacağı merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER