Teknoloji

Twitter mobil uygulamalarında yeni GIF butonunu test ediyor

apple twitter

twitter mobil

Twitter mobil uygulamalarında yeni bir GIF butonunun testine başlamış gibi gözüküyor. Mikro blog servisinin pek çok kullanıcısı, yeni tweet ekranında fotoğraf yükleme ve anket oluşturma ikonlarının arasına eklenen GIF butonunun varlığına dikkat çekiyor.

TechCrunch sitesine konuşan Twitter kullanıcısı Phil Pearlman, butona tıkladığında karşısına hazır GIF’lerden oluşan bir seçki çıktığını ve bu seçkinin ruh haline ya da o anda popüler olan seçimlere göre kategorize edildiğini belirtti. Twitter’ın uyguladığı yaklaşım, Facebook ve Yahoo gibi şirketlerin kendilerine ait mesajlaşma uygulamalarında izledikleri GIF stratejisiyle benzerlik taşıyor. Söz konusu şirketler, GIF katalogu yerleştirmek için Giphy ve Tumblr gibi üçüncü taraflarla birlikte çalışıyor.

Twitter’da “GIF butonu” için bir arama yapıldığında sadece Pearlman’in değil, pek çok kullanıcının deneysel özellikten faydalanmaya başladığı görülüyor. Paylaşılan GIF’lerin genel havasına bakıldığında butonun kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılandığı anlaşılıyor.

Daha fazla GIF animasyonu için yolu açmak, Twitter’a platformunu ekstra içeriklerle geliştirme fırsatını veriyor. Buna ek olarak, mikro blog servisinin reklamlı GIF animasyonlarıyla şirketleri çekmesi ve gelir kaynaklarını artırması da muhtemel gözüküyor. Twitter’dan konuya ilişkin olarak şimdilik resmi bir açıklama gelmedi. Şirket, TechCrunch’tan Jon Russell’in yorum talebine de aşağıdaki GIF animasyonuyla karşılık verdi.

twitter mobil

İLGİLİ HABERLER