Teknoloji

Twitter mobil web ve Windows uygulamalarını modern özelliklerle yeniliyor

twitter microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter mobil webTwitter mobil web, Lite ve Windows uygulamalarını da diğer uygulamalarında uzun süredir sunduğu özelliklerle yeniliyor. Mikro blog servisinin mobil internet sitesi, Twitter Lite ve Twitter Windows uygulamaları artık gece modunu ve yanıt, retweet ve beğeni sayılarının gerçek zamanlı olarak güncellenmesini destekliyor. Güncellemeyle birlikte söz konusu uygulamalarda yeni bir yanıt oluşturma ekranı da sunuluyor.

Yapılan değişikliklerin çok büyük olduğunu söylemek pek mümkün değil. Ancak yerel uygulamalardan faydalanmayan Twitter kullanıcıları için yapılan hamlelerin olumlu bir değişimi beraberinde getireceği rahatlıkla söylenebilir.

Ancak Twitter’ın attığı son adımın uzun vadede önemli olabileceğini de belirtmek gerekiyor. Resmi Mac uygulaması gibi araçlardan vazgeçen mikro blog servisi, yakında yeni geliştirici araçlarını kullanıma sunmayı planlıyor. Yenilenen geliştirici araçlarının bazı üçüncü taraf uygulamaların kimi özelliklerini de kesmesi bekleniyor. Bunun da kullanıcıları farklı arayışlara itmesi muhtemel görünüyor.

Twitter mobil web sitesi, resmi uygulamayı kullanmayan ancak üçüncü taraf uygulamalarla da eli kolu bağlanacak olan kullanıcılara pratik bir alternatif olma potansiyeli taşıyor. Sunulan yenilikler de bu potansiyeli kuvvetlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER