Teknoloji

Twitter mobil uygulamalarında resimleri kesmeden gösteriyor

twitter

Twitter uzun süredir beklenen değişikliği sonunda hayata geçirdi ve mobil uygulamalarında resim ön izlemelerini kesmeden göstermeye başladı. Artık Twitter’ın iOS ve Android uygulamalarını kullananlar, paylaşılan resimlerin tamamını ekstra bir dokunuşa ihtiyaç duymadan görebilecek.

Twitter’ın resim ön izlemelerini kesmesi uzun süredir sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştiriliyordu. Mikro blog servisinin bu işlemi gerçekleştirirken bazı ırksal ön yargılarla hareket ettiğini gösteren çalışmalar da ortaya çıkmıştı. Twitter yaptığı bu değişiklikle kendisine yöneltilen eleştirilerden de kurtulmayı amaçlıyor.

Mikro blog servisi, söz konusu değişikliği geçtiğimiz mart ayı itibarıyla iOS ve Android uygulamalarında test etmeye başlamıştı. Testleri tamamlayan Twitter, sonunda değişikliği tüm kullanıcıları için dağıtıma çıkardı.

twitter mobilTwitter bir süre önce 4K çözünürlüklü resim desteğini de hayata geçirmişti. Bu iki değişiklik, kullanıcıların Twitter akışlarında daha büyük ve net resimlerle karşılaşacağı anlamına geliyor.

Twitter mobil uygulamalarında resim ön izlemelerini kesmeye bıraksa da, bu değişikliği henüz tüm uygulamalarına yansıtmış değil. Mikro blog servisinin internet sitesinde ve masaüstü uygulamalarında resim ön izlemeleri hâlâ kesilmiş biçimde gösteriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER