Teknoloji

Twitter mobil uygulamalarında tweet kaynaklarını yeniden gösteriyor

apple twitter

Twitter mobil uygulamalarına düzenli olarak yeni özellikler ekliyor. Bu özelliklerden bazılarını bir tür test sürüşünden geçiren şirket, özelliğin sürekli olup olmayacağına bu şekilde karar veriyor. Mikro blog servisi, bu testler kapsamında uzun yıllar önce tedavülden kaldırdığı bir özelliği de yeniden kullanıma sunuyor.

Twitter kullanıcıların tweet attığı uygulamayı veya platformu gösteren kaynak etiketini bundan yaklaşık 6 yıl önce kaldırmıştı. Bir tweetin atıldığı kaynağı görmek isteyenlerin TweetDeck’i veya üçüncü taraf uygulamaları kullanması gerekiyordu. Ancak mikro blog servisinin mobil uygulamalarında ve mobil internet sitesinde tweet kaynağı etiketini yeniden görmek mümkün hâle geldi. Twitter CEO’su Jack Dorsey de yaptığı bir paylaşımla kaynak etiketinin geri dönüşünü doğruladı.

Tweet kaynağı etiketi sayesinde kullanıcılar bir tweetin üzerine dokunduklarında tweetin gönderildiği kaynağı görebiliyor. Bu etiket sayesinde tweetin hangi cihaz üzerinden gönderildiği konusunda da fikir edinmek mümkün hâle geliyor.

Twitter mobil uygulamalarında tweet kaynağı etiketini yeniden göstermeye başlayarak kullanıcıları için yararlı bir araç sunmuş oluyor. Etiketlerin yakında Twitter’ın web versiyonuna da geri dönmesi muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER