Teknoloji

Twitter iOS uygulamasına Apple’ın “Okuyucu” özelliğini yerleştiriyor

twitter karakter sınırı

twitter iosMobil uygulamalarını geliştirmek için çeşitli testler yapan Twitter, bu doğrultuda iOS uygulamasına Apple’ın “Okuyucu” özelliğini yerleştiriyor. Bu özellik sayesinde Twitter iOS uygulamasını kullananlar, uygulama içindeki bir bağlantıya tıkladıklarında ilgili sayfanın mobil cihazlarda okumaya uygun hâle getirilmiş ve reklamlardan arındırılmış görünümüyle karşılaşıyor.

Apple bu özelliği ilk olarak 2011’de Safari’nin mobil versiyonunda sunmaya başlamıştı. Neredeyse tüm sitelerde tasarım unsurlarını devredışı bırakan bu özellik, büyük ölçüde daha okunaklı bir görünüm sağlıyor. Ancak sayfanın görsel kimliğiyle oynanması kimi zaman kullanıcıları karmaşık bir görüntüye ve bölük pörçük yazılara maruz bırakabiliyor.

Okuyucu özelliğinin Twitter iOS uygulamasındaki varlığı, şu an için test aşamasında. Sürekli olarak yeni özellikler test eden mikro blog servisi, bunlardan sadece bazılarını küresel ölçekte kullanıma sunuyor. Yine de, şirketin neyin üzerinde çalıştığını bilmenin faydalı olduğu söylenebilir.

Twitter iOS uygulamasında test ettiği Okuyucu moduyla Facebook ve Google’a yanıt verebilir

Twitter CEO’su Jack Dorsey, kısa süre önce şirket çalışanlarına gönderdiği mesajda mikro blog servisini “İnsanların haber ağı” olarak tanımlamıştı. Haberleri sunmak için test edilen bu yol, Dorsey tarafından yapılan tanımla örtüşüyor. Buna ek olarak, Okuyucu özelliği sayesinde Twitter, Facebook ve Google gibi rakiplerine de yanıt verme imkanını yakalıyor. Facebook Instant Articles, Google ise Accelerated Mobile Pages ile mobil ortamda haber okumayı kolaylaştırıyor. Apple’ın Okuyucu özelliği, Twitter için kendi çözümünü geliştirene kadar kullanabileceği bir ara formül olabilir.

İLGİLİ HABERLER