Manşetler

Elon Musk ve Tim Cook bir araya geldi, Twitter iOS uygulamasıyla ilgili sorun çözüldü

elon musk openai

Twitter’ın sahibi Elon Musk ve Apple CEO’su Tim Cook, bir araya gelerek mikro blog servisinin iOS uygulaması nedeniyle ortaya çıkan “tartışmayı” sonlandırdı. Musk bir süre önce Apple’ın Twitter’ı iOS uygulamasını App Store’dan kaldırmakla tehdit ettiğini öne sürmüştü. Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su, Apple’ın genel merkezinde Cook ile bir araya geldiklerini ve “keyifli bir sohbet” gerçekleştirdiklerini belirtti.

Musk’ın paylaşımında şu ifadeler yer alıyor: “Pek çok konu hakkında konuştuk. Aynı zamanda Twitter’ın App Store’dan çıkarılması konusunda oluşan yanlış anlaşılmayı da düzelttik. Tim Apple’ın asla bunu yapmayı düşünmediği konusunda son derece netti.”

Musk, Apple’ın Twitter’ın iOS uygulamasını App Store’dan kaldırmayı planladığı iddiasının kaynağı konusunda bilgi vermedi. Mikro blog servisinin eski güven ve güvenlik şefi, Apple’ın geçmişte uygulama değerlendirme sürecinde pek çok kez eksik noktalara dikkat çektiğini dile getirmişti.

Elon Musk Apple’ın yüzde 30’luk App Store komisyonunu da eleştirmişti

Musk’ın diğer güncel endişelerinin Cook tarafından giderilip giderilmediği belirsizliğini koruyor. Twitter’ın yeni sahibi de Apple’ın App Store’daki uygulamalardan aldığı yüzde 30’luk komisyonu eleştirenler arasına katılmıştı. Musk’ın bu komisyondan kaçmak için Twitter Blue aboneliklerinin yeniden açılmasını ertelediği açıklanmıştı.

Elon Musk, Apple’ın Twitter’daki reklamlarının büyük kısmını geri çektiğini söyleyerek Tim Cook’a seslenmişti. Twitter şu sıralarda Musk’ın yönetimi ele almasının ardından platformu terk eden reklam verenlerini tekrar kazanmaya çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER