Teknoloji

Twitter iOS uygulamasına kamera ile GIF hazırlama özelliği

twitter microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter salı günü, iOS cihazlarında doğrudan uygulama içi kamera yardımıyla GIF’ler oluşturma imkanını getirdi. Yeni özellik, tam uzunlukta bir video yüklemek zorunda kalmadan kısa klipleri zaman akışınızda paylaşmanın kullanışlı bir yolu olabilir.

GIF’i kaydetme işlemi çok kolay görünüyor. iOS uygulamasında yeni tweet düğmesine basın, önce fotoğraf simgesine, ardından kamera simgesine dokunun ve GIF modunda bulunduğunuzdan emin olun. Daha sonra kayıt düğmesine basılı tutun.

Ne var ki, tweetlerdeki çoğu GIF animasyon gibi, bunları platform dışında kolayca paylaşmanın kolay bir yolu yok gibi görünüyor. GIF’e sağ tıklarsanız, Twitter yalnızca “GIF Adresini Kopyala” seçeneğini gösteriyor. Uygulama içinde hazırladığınız bir GIF’i bilgisayarınıza veya telefonunuza kaydetme seçeneği bulunmuyor.

Bu özellik şu anda yalnızca iOS cihazlarında kullanılabilir durumda bulunuyor. Özelliğin Android’e gelip gelmeyeceği sorulduğunda Twitter, gelecekteki güncellemeler hakkında bilgi vermek için geri bildirimleri toplayacağını söyledi. Yani bunun olup olmayacağı veya ne zaman olacağı konusunda bir kesin bir bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER