Teknoloji

Twitter iOS 10 kullanıcılarına “Zengin Bildirimler” sunacak

apple twitter

twitter ios 10Twitter iOS uygulamasında Apple’ın iOS 10 ile birlikte sunmaya başladığı “Zengin Bildirimler” özelliğinden faydalanacak. Zengin Bildirimler sayesinde kullanıcılar bildirim kartı üzerinden medya içeriklerini görüntüleyip oynatabiliyor. Buna ek olarak, Zengin Bildirimler sayesinde uygulamayı başlatmadan mesajları yanıtlamak da mümkün oluyor.

Twitter iOS 10 kullanıcılarına sunduğu bildirim kartlarında artık yazıların yanında oldukça küçük resimler bulunacak. Bu küçük bildirimin sol alt köşesine yerleştirilecek. Bu küçük resimin üstüne dokunulduğunda ekteki resim veya video daha büyük biçimde gösterilecek.

Twitter iOS 10 kullanıcılarına “Zengin Bildirimler”i göstermeye başladı

iOS 10’a geçiş yapan Twitter kullanıcıları, bu yeni bildirimleri görmeye başladı. Aradaki farkı ilk bakışta anlamak pek kolay olmasa da, küçük resim büyütülünce fark görülüyor. iPhone 6s, 6s Plus ve 7 kullanıcıları, 3D Touch özelliğinden faydalanarak bildirimdeki görseli büyütebilecek. 3D Touch özelliği olmayan bir telefonu kullananlar ise bildirim kartını sola doğru sürükleyerek küçük resmi büyütebiliyor.

Zengin Bildirim desteği daha önce iMessage, Harita ve Mail gibi Apple’ın yerel uygulamalarında kullanıcılara sunulmuştu. Ancak Twitter’ın da listeye dahil olmasıyla birlikte çok daha fazla uygulamanın söz konusu özellikten yararlanması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER