EğlenceTeknoloji

Koronavirüs karantinası Twitch’e yaradı

twitch studio

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde yüz milyonlarca kişi, yaşamını mümkün olduğunca evden çıkmadan sürdürüyor. Böyle bir dönemde çevrimiçi canlı yayın servislerinin izlenme sayılarının artmasına çok şaşırmamak gerekiyor. Bu artıştan en büyük payı alan platform olarak ise Amazon‘un sahibi olduğu Twitch öne çıkıyor.

Streamlabs ve Stream Hatchet isimli kuruluşlar tarafından yapılan araştırmaya göre, mart ayında Twitch’in izlenme süresi şubat ayına göre yüzde 23 oranında arttı ve toplam 1.2 milyar saate yükseldi.

Twitch’in rakip servisleri için de, daha mütevazı da olsa, bir artış söz konusu. Microsoft’un oyun yayını platformu Mixer‘in izlenme süresi yüzde 15.9 oranında arttı. YouTube‘daki oyun yayınlarının izlenme süresi yüzde 10.7 oranında yükselirken, Facebook tarafında bu artışın oranı yüzde 3.8 ile sınırlı kaldı.

Twitch’in toplam izlenme süresi bir önceki çeyreğe göre de yüzde 17 oranında arttı. Eş zamanlı izleyici sayısında ise yüzde 19.5 oranında bir artış gerçekleşti. Tekil kanal üyeliklerinin sayısı ise 2020’nin ilk çeyreğinde yüzde 33 oranında arttı. 2019 boyunca düşen toplam yayın süresi ise ilk çeyrekte 121 milyon saatle rekor kırdı. İzlenme sayılarının artmasındaki faktörlerden birisinin de yayıncı sayısının artması olduğu ifade edildi.

Twitch için işlerin oldukça iyi gitmesi, rakiplerinin sıkıntıda olduğu anlamına gelmiyor. Facebook Gaming’in izlenme süreleri son bir yıllık dönemde artmış durumda. Listenin ikinci sırasındaki Mixer ise YouTube ve Facebook’un izlenme sürelerinin toplamından daha uzun bir süre boyunca izleniyor. Yine de, Twitch’in bu olağanüstü durumdan en kârlı çıkan oyun yayın servisi olduğu gerçeği değişmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER