Teknoloji

Turkcell’in 2021 performansı; yeni müşterilerde rekor geldi

turkcell

Turkcell, 2021’de sergilediği performansa dair detayları düzenlediği bir basın toplantısıyla paylaştı. Şirket, geride kalan yılda 2.7 milyon yeni müşteri kaydederken son 14 yılın rekorunu kırmış oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Turkcell Grubu, 2021 yılını tüm alanlarda güçlü büyümeyle kapatırken, gelirlerini geçen yıla göre %23,4 artışla 35,9 milyar TL’ye çıkardı. Grup bazında şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) %22,4 artarak 15 milyar TL’ye ulaştı. Net kâr bir önceki yıla göre %18,7 oranında artarak 5 milyar TL oldu. Müşteri sayısını geçen yıla göre 2,7 milyon yükselten Turkcell, bu alanda son 14 senenin en güçlü net müşteri kazanım performansını elde etti. Mobil tarafta ise faturalı müşterilerini net 1,7 milyon artırarak bu alanda son 12 yılın rekorunu kırarken, 503 bin ön ödemeli müşteri kazanımıyla birlikte toplamda 2,2 milyon mobil müşteri kazandı.

Turkcell şebeke altyapısı üzerine inşa ettiği stratejik odak alanları olan techfin, dijital iş servisleri ve dijital servislerde hızla büyümeye devam ettiğini kaydetti. Techfin tarafında oyunun kurallarını değiştiren Türkiye’nin lider dijital ödeme platformu Paycell’in geliri bir önceki yıla oranla %64 artarak 468 milyon TL’ye ulaştı. Kurumların dijital dönüşüm yolculuklarına eşlik eden Dijital İş Servisleri 1,7 milyar TL’yi aşan kontrat değerine sahip 2 bin 700’ün üzerinde yeni projeye imza attı ve yıllık gelirleri %29 artışla 2,3 milyar TL’ye ulaştı. 2021 yılı sonunda 4 milyon ücretli kullanıcıya ulaşan dijital servislerin tekil gelirleri ise yıllık bazda %31 arttı.

Turkcell, 2021 yılında müşteri ve dijitalleşme odaklı stratejisiyle güçlü bir operasyonel performans sergiledi ve her çeyrekte yukarı yönlü yenilediği yıl beklentilerini aştı. Şirket bu kapsamda 2022 yılı için yaklaşık %30 gelir büyümesi, yaklaşık 19 milyar TL FAVÖK ve gelirlerinin %20-21’i aralığında ise operasyonel yatırım harcaması gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Turkcell’in sektörde fark yaratan ve müşterilerin ihtiyaçlarına cevap veren yenilikçi çözümleri sayesinde geçen yıla göre 2,7 milyon müşteri kazandığını belirterek şunları söyledi: “Değişen tüketici alışkanlıklarıyla mobil ve sabit tarafta ortaya çıkan kaliteli ve hızlı hizmet ihtiyacını; müşteriyi merkeze alan stratejimiz ve sunduğumuz yüksek kaliteli, hızlı ve kapsayıcı hizmetlerimiz ile karşıladık. Bu sayede 2021 yılında 2,7 milyon yeni müşteri kazanarak son 14 yılın rekoruna imza attık. Böylece her yıl 1 milyonun üzerinde müşteri kazanma hedefimizi katlayarak hayata geçirdik. Faturalı müşterilerimizin mobil müşteriler içindeki payı ise toplam 1,7 milyon net faturalı müşteri kazanımı ile %66,4’e çıktı. En büyük motivasyon kaynağımız, müşterilerimizin bize gösterdiği bu ilgi ve Türkiye’nin Turkcell’i tercih etmesi.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER