Teknoloji

Türk Telekom GiGA 4.5G servisini kapatıyor

türk telekom giga 4.5gTürk Telekom’un 4.5G’nin başladığı Nisan 2016’de sunduğu servislerden bir tanesi olan GiGA 4.5G önümüzdeki ay kapatılıyor. Türk Telekom, GiGA 4.5G abonesi olan kullanıcılarına gönderdiği SMS ile bu servisin 15 Mart 2018 tarihinde kapatılacağını belirtiyor.

GiGA 4.5G Türk Telekom tarafından, “4.5G teknolojisinin 3 katından da hızlı” bir teknoloji olarak nitelendiriyor. Mobil 4.5G şebekesi ile WiFi şebekesinin hızlarını birleştiren bu teknoloji sayesinde, daha yüksek veri iletim hızlarına erişilebiliyor. Türk Telekom’un Türkiye genelinde sunduğu bu servis, Samsung ve LG gibi üreticilerin üst segment Android telefonlarında, bir Türk Telekom mobil hattının telefona takılmasıyla birlikte erişilebilir hâle geliyor, Ayarlar menüsü içinde GiGA 4.5G seçeneği görülüyor. Alışveriş merkezi ve benzeri halka açık noktalarda bulunan Türk Telekom GiGA Wi-Fi erişim noktalarına bağlanarak GiGA 4.5G ile daha yüksek hızlara ulaşmak mümkün oluyor.

türk telekom giga 4.5g

Türk Telekom, 15 Mart tarihinden sonra mevcut GiGA 4.5G abonelerinin, 4.5G servisinden yararlanmaya devam edebileceğini gönderdiği mesajda belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER