Manşetler

Türk Telekom GiGA 4.5G ile hızda gigabit seviyesine çıkılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

türk telekom giga 4.5g

Türk Telekom 4.5G şebekelerinin faaliyete geçmesine sayılı günler kala GiGA 4.5G servisinin tanıtımını etkileyici bir etkinlikle gerçekleştirdi. Hıza odak yapmak amacıyla etkinlik alanını İstanbul Park pisti olarak belirleyen Türk Telekom’un etkinliğinde hız her anlamda ön plana çıkıyor.

4.5G için 800 MHz ve 1800 MHz bantları içinde önemli frekans dilimlerine sahip olduklarını belirten Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, Türkiye’nin 81 ilinde fiberin gücünü GiGA 4.5G abonelerine sunacaklarını kaydetti. Yaklaşık 10 yıldır müşterilerine yeni deneyimler sunmak için Türkiye’nin dört bir yanını fiber ağlarla donattıklarının altını çizen Aslan, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren abonelerin bu deneyimi gittikleri her ortamda, yüksek kapsama alanları ve güçlü LTE şebekeleri sayesinde yaşayacaklarını dile getirdi. Aslan, müşterilerin her ortamda kesintisiz ve hızlı servis alacaklarını vurguladı. Ayrıca sabit ve mobil geniş bant internet bağlantısı arasında kesintisiz hizmet vereceklerini de ekledi.

Aslan’a göre sadece İstanbul, Ankara, İzmir gibi Türkiye’nin büyük şehirleri değil, Türkiye’nin dört bir yanı yüksek hızlı bağlantıyı hak ediyor. Türk Telekom’un ülke bazına yayılan geniş fiber ağına sahip olduğunu, bunun sayesinde her şehrin 4.5G deneyimini yaşama fırsatı bulacağını kaydetti.

Aslan, Türk Telekom’un müşterilerine her zaman erişilebilir, güvenilir, her yerde, en hızlı, yenilikçi ve entegre servisleri avantajlı paketler eşliğinde sunmayı kendisine ilke olarak edindiğini kaydetti. Türk Telekom’un yüzde 62’lik fiber penetrasyonu, ülke genelinde 81 ile yayılmış 213 bin kilometre aralığında fiber ağı bulunuyor. Ayrıca 20 ülkede de fiber hatları mevcut. 4.5G için en geniş bant aralığını barındıran 800 MHz ve 1800 MHz frekans bantlarında da önemli dilimlere sahip. Türk Telekom GiGA 4.5G işte bu altyapıdan güç alarak Türkiye’de en yüksek, 1 gigabit seviyesinde hıza çıkabilen mobil geniş bant bağlantısını destekleyen mobil cihazlarla birlikte kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Türk Telekom GiGA 4.5G ile çok yüksek hızlara erişilmesinde Korea Telecom ile gerçekleştirdiği işbirliğinden de destek alacak, buna dair işbirliğini geçtiğimiz haftalarda Mobil Dünya Kongresi sırasında açıklamıştı.

Tüketicilere 4.5G ile entegre hizmetlerin daha verimli şekilde ulaşması planlıyor. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen marka birleşmesiyle Türk Telekom mobil, sabit telefon, evde internet ve TV hizmetlerini tek başına üstlenen bir şirket hâline dönüşmüştü. Rami Aslan, müşterilerden birleşmeyle ilgili olumlu geri dönüşler aldıklarını, bunun da kendilerini geleceğe dönük olarak cesaretlendirdiğinin altını çizdi.

İnovasyon da Türk Telekom’un 4.5G vizyonunda önemli bir kalemi oluşturuyor. ULAK yerli baz istasyonunun en önemli destekçilerinden olan şirket 5G yazılımları için de aktif şekilde çalışıyor. Akıllı ev ve akıllı şehir konularında da Türk Telekom’un önemli yatırımları ve çalışmaları var. 4.5G destekli TT175 geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı, bunu ilerleyen zamanlarda yeni 4.5G destekli cihazların da izlemesi bekleniyor.

Türk Telekom GiGA 4.5G’yi kimler kullanabilecek?

Kullanıcıların 4.5G ile Türk Telekom Wi-Fi bağlantısını bir arada kullanarak 1 gigabit seviyesinde hızlara çıkmasına kapı açan, diğer bir deyişle kullanıcılara çok yüksek hızlarda veri indirme ve yükleme imkanı sunacak olan Türk Telekom GiGA 4.5G servisi ilk etapta Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy Note 5 ve LG V10 gibi cihazlarda kullanabilecek. Türk Telekom yeni cihazlarla GiGA 4.5G’den yararlanan abone sayısını daha da artıracak.

GiGA 4.5G’yi kullanmanın herhangi bir ek ücreti olmayacak. Sadece bireysel data faturalı pakete sahip abone olunması yeterli oluyor. Ayrıca 1 Nisan itibarıyla GIGA yazıp 5555’e kısa mesaj gönderilmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER