Teknoloji

Toshiba televizyon üretim birimini HiSense’e sattı

toshiba televizyonToshiba televizyon birimini Çinli HiSense’e satmak için anlaşmaya vardı. Nikkei Asian Review’de yer alan habere göre, Toshiba Görsel Çözümler biriminin yüzde 95’ini 113.6 milyon dolar karşılığında HiSense’e sattı. Hisselerin yüzde 5’i ise Toshiba’da kalacak.

Toshiba, ABD’de faaliyet gösteren nükleer biriminin mart ayında iflas başvurusu yapmasından bu yana zor günler yaşıyor. Şirket ayakta kalabilmek için başka alanlardaki faaliyetlerinden feragat ediyor. Bu hamleler doğrultusunda çamaşır ve bulaşık makinesi üretim birimi, Çinli Midea Group’a satılmıştı. Görsel Çözümler birimi, geçtiğimiz mali yılı 54.1 milyon dolar zararla tamamlamıştı.

Toshiba Görsel Çözümler biriminin yeni sahibi HiSense’in Japonya’daki geçmişi ise biraz dalgalı. Sharp, geçtiğimiz haziran ayında HiSense’i ABD’de mahkemeye vermişti. Şirket, dava dosyasında HiSense’i Sharp markasını kullanarak vasatın altı televizyonlar satmakla suçlamıştı. Dava dilekçesinde HiSense’in ekran boyutu ve parlaklığı konusunda da yalan söylediği iddia edilmişti. Sharp, HiSense’in ürettiği TV’lerin normalden fazla miktarda radyasyon yaydığını öne sürmüştü. Sharp bir süre sonra davayı geri çekmişti.

HiSense Toshiba televizyon birimi ile daha hızlı büyüyebilir

HiSense’in Sharp ile ilişkileri pek iyi olmasa da, Toshiba televizyon birimini satın alması Çinli şirketin önünde yeni ufuklar açabilir. Çinli üretici, bu sayede 4K TV üretim kapasitesini artırabilir. Taraflar arasındaki anlaşmanın şubat ayında nihayete ermesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER