Teknoloji

Samsung, küresel TV pazarında liderliğini 18. yıl da sürdürüyor

samsung tv

Samsung Electronics, pazar araştırma şirketi Omdia’nın 2023 yılı verilerine göre, global TV pazarında yüzde 30,1’lik bir pazar payı ile lider konumunu koruyarak, 18 yıldır aralıksız liderliğini sürdürdüğünü duyurdu. Bu başarı, şirketin QLED ve OLED gibi en yeni teknolojilerle donatılmış modeller üzerinden premium ve büyük ekran TV kategorilerine yaptığı stratejik odaklanmanın bir sonucu olarak görülüyor.

Samsung’un sektördeki istikrarlı yükselişi

Samsung’un QLED TV serisi, 2017 yılındaki lansmanından bu yana globalde 40 milyon adedin üzerinde satışa ulaşarak, teknoloji ve tasarım alanında sunduğu yeniliklerle dikkat çekiyor. Özellikle 2023 yılında, QLED serisi 8,31 milyon adetlik satış rakamıyla rekor kırdı.

Premium TV kategorisinde, 75 inç ve üzeri ekran boyutlarına sahip ve 2.500 dolar üzerindeki fiyat etiketine sahip TV’lerde gösterdiği liderlikle öne çıkan Samsung, bu segmentte %60,5’lik bir pazar payına ulaştı. Ayrıca, 98 inç gibi ultra büyük ekranlı modellerdeki güçlü satış performansıyla, 90 inç ve üzeri TV pazarında %30,4’lük bir pazar payı elde ederek liderliğini pekiştirdi.

2023 yılında, Samsung’un OLED TV serisi de 1,01 milyon adetlik satışla ve %22,7’lik bir pazar payı ile dikkat çekici bir performans sergiledi. Şirketin OLED sektöründeki pazar payının, genişleyen OLED serisiyle 2024’te daha da artması bekleniyor.

Samsung Electronics Görsel Ekran İş Birimi Başkanı SW Yon, 18 yıldır üst üste global TV sektöründe lider olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti ve şirketin, sektörü ileri taşıma taahhüdüne vurgu yaptı. CES 2024’te tanıtılan NQ8 AI Gen3 işlemcisi, Samsung’un ekran teknolojilerinde yapay zeka çağını başlattığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Bu gelişme, akıllı TV kategorisinde önemli bir yenilik olarak görülüyor ve Samsung’un yapay zeka destekli ekranları ev inovasyonlarının merkezine taşıma hedefini ortaya koyuyor.

Samsung, 2024 yılı için planladığı inovasyonların, ev içi eğlence sistemlerini dönüştürmeye ve TV sektörüne yeni standartlar kazandırmaya odaklandığını söylüyor. İşlemcilerdeki gelişmeler ve son teknoloji yapay zeka özellikleri, kullanıcıların daha zengin ve etkileşimli içeriklere erişimini kolaylaştırarak, TV izleme deneyimini yeniden tanımlıyor. Şirket de, bu yeniliklerle, tüketicilere değerli ve anlamlı deneyimler sunmayı hedefliyor ve teknoloji alanındaki liderliğini pekiştirmeye devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER