Teknoloji

Apple “Today at Apple” ile mağazalarında farklı deneyimler sunacak

today at appleApple, mayıs ayından itibaren dünya genelindeki 495 fiziksel mağazasında fotoğraf, video, sanat, tasarım, müzik ve kodlama gibi pek çok alanı kapsayan yeni eğitim atölyeleri başlatacağını duyurdu. Uygulamalı biçimde gerçekleşecek atölye çalışmaları, “Today at Apple” ismi altında yürütülecek. Bu çalışmalarda ilgili konunun eğitimini almış ekip çalışanlarının yanı sıra belli noktalarda profesyonel fotoğrafçı, müzisyen ve sanatçılar da katılımcılara bilgi aktaracak. Atölye çalışmalarında giriş seviyesinden profesyonel seviyeye kadar uzanan farklı düzeylerde bilgi sunulacak.

Apple’ın mağazalardan sorumlu başkan yardımcısı Angela Ahrendts, yeni girişime ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Her Apple Store’un kalbinde, hizmet ettiğimiz toplulukları eğitme ve onlara ilham verme isteği yatıyor. Today at Apple, yerel müşterilerimize ve girişimcilere daha iyi hizmet verebilmek için sunduğumuz deneyimi geliştirdiğimiz yollardan biri. Modern anlamda bir kent meydanı oluşturuyoruz. İsteyen herkesin gelebileceği bu alanda, Apple’ın en iyi yönleri bir araya gelerek insanların birbirleriyle bağlantı kurmalarına, yeni tutku alanları keşfetmelerine ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bunun katılan herkes için eğlenceli ve aydınlatıcı bir deneyim olacağını düşünüyoruz.”

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek programlarda Apple ürünlerinin müşteriler tarafından en çok tercih edilen özellikleri üzerine odaklanılacak. Örneğin, fotoğrafçılığa meraklı bir iPhone kullanıcısına çekim, düzenleme ve kurgu gibi konulara odaklanan altı adet Nasıl Yapılır atölyesiyle başlangıç seviyesinde bilgi verilebilecek. İleri seviyedeki kullanıcılar ise farklı teknikleri öğrenmek adına mağaza dışındaki Fotoğraf Yürüyüşü etkinliklerine katılabilecek. Daha ileri seviyede ise bazı mağazalarda Fotoğraf Laboratuvarı isimli atölye çalışması gerçekleştirilecek. Bu çalışmada ünlü fotoğrafçılar doğal poz yakalama, sosyal medyada marka oluşturma gibi konularda kullanıcıları aydınlatacak.

Today at Apple aileleri ve eğitmenleri unutmuyor

Program kapsamında aile ve eğitmenlere yönelik özel programlar da sunulacak. “Öğretmenlere Özel Salı” programında öğretmenlere sınıflarında teknolojiden yararlanabilecekleri yeni yollar anlatılacak. Buna ek olarak, her yaştan programcı da Apple’ın programlama dili Swift’te kod yazmayı öğrenebilecek. Aileler ise hafta sonlarında gerçekleşecek “Çocuk Saati” isimli programa katılabilecek. Bu programda müzik, robotlar ve kod yazma gibi pek çok farklı nokta üzerinde durulacak. Yine belli mağazalarda sunulacak İş Dünyası programında ise küçük işletme sahipleri yerel ve global girişimcilerle iletişim kurabilecek.

Atölye çalışmalarının çoğu, Apple’ın teknik Genius’ların sanat alanındaki karşılığı olan ve “Creative Pro” olarak adlandırılan çalışanlar tarafından yürütülecek. En az bir sanat alanında uzman olan Creative Pro’ların bilgilerini her düzeyden Apple kullanıcılarına aktarabilmek için ileri düzeyde eğitime sahip çalışanlar arasından seçildiği belirtildi.

Today at Apple kapsamında sununlacak atölye çalışmalarından bazıları

– Stüdyo Saatleri, bir profesörün ders saatlerinin Apple?daki karşılığı. Creative Pro?lar sanat ve tasarımdan belgeler ve sunumlara kadar çeşitli konularda 90 dakikalık atölye çalışmaları sunuyor. Uzmanlardan tavsiye almak veya bu alandaki diğer kişilerle birlikte çalışmak için herkes kendi kişisel projesini getirebiliyor.

– Fotoğraf veya Çizim Yürüyüşleri ile katılımcılar anı yakalamanın ötesine geçiyor ve bir yandan yeni teknikleri uygulamalı olarak öğrenirken diğer yandan yerel topluluklarıyla etkileşim kuruyor. Fotoğraf Yürüyüşü, mimariyi karelemekten hareketli anları videoya çekmeye kadar çeşitli atölye çalışmalarını içerecek. Çizim Yürüyüşü ise katılımcıların gözlem yaparak resim çizmekten sulu boya ve fırça tekniklerine kadar birçok konuyu öğrenmelerini sağlayacak.

– Çocuk Saati, eğlenceli ve uygulamalı projeler aracılığıyla çocukların hayal gücünü ve yaratıcılığını harekete geçirmek üzere tasarlandı. Atölye çalışmaları Sphero robotları ile kodlama, GarageBand ile Müzik Yapma ve iMovie ile Film Kurgulamayı içerecek.

– Kodlama atölye çalışmaları, kodlamayı yeni başlayanlar için etkileşimli ve eğlenceli hale getirmek amacıyla tasarlanan iPad uygulaması Swift Playgrounds aracılığıyla herkesi kodlama dünyasıyla tanıştırmak için geliştirildi. Bu atölye çalışmalarında, profesyonel geliştiricilerin her gün kullandıkları kodlar aracılığıyla kodlama konseptleri açıklanacak.

– Fotoğraf Laboratuvarı, uygulamalı atölye çalışmaları aracılığıyla yetenekli fotoğrafçıların yeni teknikler ve stiller denemelerini ve yeni bakış açıları edinmelerini sağlayacak. Aynı şekilde, Müzik Laboratuvarı ise her düzeyden müzisyenlerini yeni araçlar edinmelerini sağlamak için farklı müzik türlerini ve ritimlerini keşfetmelerini sağlayacak.

– Profesyonel Seri, ileri düzey kullanıcıları, renk düzeltme ve derecelendirmeden post prodüksiyona, ses miksleme ve duygu katmak için kurgulamadan diğer birçok konuya kadar Final Cut Pro X ve Logic Pro X dünyasının derinliklerinde yolculuğa çıkaracak.

– Perspektifler ve Performanslar programı ise bazı mağazalarda sunulacak. Bu programda kendi alanında etkili sanatçıların ve müzisyenlerin yaratıcı süreçlerinden bahsettiği veya yeteneklerini canlı performanslarla paylaştığı programlar olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER