Teknoloji

TikTok Donald Trump yönetimini dava edecek

abd tiktok pulse tiktok youtube

TikTok ve Donald Trump yönetimi arasındaki gerilimde yakında yeni bir sayfa daha açılacak gibi görünüyor. ABD Başkanı, kısa süre önce TikTok’un sahibi ByteDance’in sosyal ağın ABD’deki operasyonlarını ayırmasına yönelik bir başkanlık kararı imzalamıştı. TikTok, geçtiğimiz hafta sonu bir açıklama yaparak bu karar nedeniyle Trump yönetimini dava edeceğini duyurdu.

TikTok tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Yönetimin endişelerine kesinlikle katılmamamıza rağmen, neredeyse bir yıldır yapıcı bir çözüme ulaşmak için iyi niyetimizi koruduk. Ancak yönetim gerçeklere önem vermek yerine özel şirketler arasındaki görüşmelere karışmayı tercih ediyor. Hukukun üstünlüğünün devredışı bırakılmaması ve kullanıcılarımızın adil bir muamele görmesi için başkanlık kararına yasal sistem üzerinden itiraz etmek dışında bir şansımız kalmadı.”

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ağustos tarihinde bir başkanlık kararı imzalamış ve TikTok’un sahibi ByteDance ile iş yapılmasını ulusal güvenliği gerekçe göstererek yasaklamıştı. Söz konusu karar, imzalandıktan 45 gün sonra yürürlüğe girecekti. Trump, 14 Ağustos’ta başka bir karar daha imzalamış ve ByteDance’e ABD operasyonlarının satışı ya da ayrı bir kola dönüştürülmesi için 90 gün süre vermişti.

TikTok, Donald Trump yönetiminin kararlarına itiraz edecek olmasına rağmen; olası bir satış için görüşmeler yapıyor. TikTok’un ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonlarını kapsayan satış için en güçlü aday olarak Microsoft öne çıkıyor. Microsoft bir basın açıklamasıyla TikTok’la ilgilendiğini doğrulamıştı. Oracle’ın da TikTok ile ilgilendiği söylentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER