Teknoloji

Tidal Spotify ve diğer platformlardan çalma listesi transferi için Soundiiz ile işbirliğine gidiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

soundiiz-tidal-170415

Jay-Z’nin kısa bir süre önce satın aldığı ve reklamını ünlü arkadaşlarıyla yaptığı yeni çevrim içi müzik servisi Tidal, Spotify kullanıcılarını kendisine çekmek için Soundiiz isimli şirketle işbirliğine gidiyor.

Soundliiz sayesinde Spotify, Deezer, Rdio, Xbox Music ve diğer çevrim içi servislerden Tidal’a çalma listesi aktarmak mümkün hâle geliyor. Kullanıcıların kendi müzik dosyalarıyla oluşturdukları koleksiyonlar da Soundiiz aracılığıyla Tidal’a transfer edilebiliyor. Transfer işlemini gerçekleştirmek için kullanıcıların çalma listelerinin saklandığı kaynağı seçmeleri ve listeyi farklı bir kaynağın üstüne sürüklemeleri yeterli oluyor.

Tidal, yüksek ses kalitesi ve liste oluşturma özgürlüğü sunması sayesinde kullanıcıların ilgisini çekmeyi amaçlıyor. 2014’ün aralık ayı itibarıyla 12 bin abonesi bulunan Tidal, kullanıcılarına ücretsiz bir deneme süresinin ardından iki farklı abonelik paketi teklif ediyor.

Transfer edilen çalma listesindeki şarkılar Tidal’ın katalogunda bulunduğu takdirde, şarkılar Soundliiz ile otomatik olarak uygun formata çevriliyor. Soundliiz’in premium abonelik paketine geçiş için ayda 10 dolar, yüksek ses kalitesi sunan paket içinse 20 dolar ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER