Eğlence

Tidal’dan HiFi Plus abonelerini DJ’e dönüştürecek yeni özellik

tidal hifi plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çevrimiçi müzik platformu Tidal HiFi Plus abonelerinin DJ’lik yapmalarını mümkün kılan yeni bir özelliği test ediyor. Servisin Erken Erişim Programı’nın üyeleri, sadece kendileri için müzik çalmakla yetinmeyip bir DJ seansı başlatabiliyor. DJ seansı bir bağlantı aracılığıyla başkalarıyla paylaşılabiliyor.

Tidal’ın DJ’lik özelliği çevrimiçi ortamda bir radyo yayını yapmaya veya kulaklıkların takıldığı bir “sessiz parti” vermeye benziyor. Söz konusu özellik akıllara Spotify ve Apple’ın benzer ortak dinleme özelliklerini getirse de, Tidal kullanıcılarının diğer dinleyicilerin kim olduğunu bilmesi gerekmiyor. Tidal’ın hizmeti, Turntable.fm platformuna benzer bir deneyim sunuyor.

Tidal’ın yeni özelliği sayesinde fiziksel olarak aynı ortamda bulunmayan kişilerin aynı müzikle eğlenmesi mümkün hâle geliyor. Bunun pandeminin başlangıç ve zirve dönemlerindeki çevrimiçi eğlenceler için oldukça uygun bir özellik olduğu söylenebilir. Bu noktada DJ seansı bağlantısını çalıştırmak için de Tidal abonesi olmanın gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Yeni özelliği denemek için Tidal HiFi Plus abonesi olmak şart

Özelliği denemek için öncelikle Tidal HiFi Plus servisine katılmak gerekiyor. Bir ay boyunca ücretsiz denenebilen bu servisin aylık abonelik ücreti 19.99 dolar. Daha sonraki aşamada ise Erken Erişim Programı’na katılmak gerekiyor. Erken Erişim Programı’na katılanlar uygulamanın beta sürümüne yönlendiriliyor. Beta sürümünü indirdikten sonra bir çalma listesi açıp DJ butonuna basarak oturum başlatılıyor. Burada kullanıcılara paylaşabilecekleri bir bağlantı da sunuluyor.

tidal hifi plus

Tidal HiFi Plus aboneleri için sunulan bu özelliği DJ’ler için Tidal hizmetiyle karıştırmamak gerekiyor. Bu hizmet profesyonel müzisyenlere profesyonel yazılımlar içinde Tidal’ın müzik kataloguna erişim imkanı veriyor.

İLGİLİ HABERLER