Eğlence

Tidal abonelik planlarını yeniledi

tidal abonelik

Platformunda kapsamlı değişikliklere giden Tidal, yeni abonelik planlarını ve sanatçılar için yeni ödeme seçeneklerini duyurdu. Artık ücretsiz abonelik planı da sunan şirket, 160 kbps AAC ses kalitesi ve reklamlar eşliğinde müzik dinleme imkanı sağlıyor.

10 dolarlık Premium planın adı ise HiFi olarak değiştirildi. Bu yeni planda 320 kbps AAC yerine CD kalitesinde kayıpsız 1411 kbps FLAC desteği sunulacak. Planın kalan özelliklerinde bir değişiklik söz konusu değil.

20 dolarlık HiFi planının ismi ise HiFi Plus olarak değiştirildi. Bu planda artık yüksel çözünürlüklü MQA, Dolby Atmos ve Sony 360 Audio desteği sunuluyor. Doğrudan sanatçıya ödeme yapılması ve hayran odaklı telif ödemeleri de HiFi Plus’ın yeni özellikleri arasında yer alıyor.

Doğrudan sanatçılara yapılan ödemeler kapsamında abonelerin üyelik ücretlerinin yüzde 10’luk kısmı en çok dinledikleri sanatçılara aktarılacak. Ayın favori sanatçısı kullanıcıların profilinde kendilerine ödenen meblağ ile birlikte gösterilecek.

Hayran odaklı teliflerde ise dinlenen şarkıların telifleri doğrudan dinlenen sanatçıya aktarılacak. Böylelikle sanatçıların daha fazla gelir elde etmesi sağlanacak. Yeni abonelik planlarını duyuran Tidal, yeni telif özelliğini de 2022’nin ilk ayında kullanıma sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER