Teknoloji

Threads, Sizin İçin sekmesini kaydırma hareketleriyle geliştirecek

threads

Threads, kullanıcıların Sizin İçin akışını oluşturan algoritmayı geliştirmesine yardımcı olmak için kaydırma hareketlerini test etmeye başladı. Söz konusu özellik Algo Tune adıyla anılıyor ve kullanıcıların algoritmalarını ayarlamasına yardımcı oluyor.

Bir sosyal medya sitesinin, özellikle de Meta tarafından işletilen bir sitenin, kullanıcıların harika ve güçlü algoritmanın çalıştığı parametreleri ayarlamasına izin vermesi nadir görülen bir durum. Bu da Algo Tune özelliğini daha dikkate değer hâle getiriyor.

Özelliğin işleyişi Tinder ve diğer flört uygulamalarına bir hayli benziyor. Kullanıcılar akışlarında gösterilen ve beğenmedikleri içerikleri sola, beğendiklerini ise sağa kaydırıyor. Beğenilen içeriğin benzerleri daha sık gösteriliyor.

Algoritma zaman içinde bu yanıtlara göre ayarlanıyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Algo Tune’u “Akışınızda daha fazla görmek istediğiniz şeyi bize bildirmenin kolay bir yolu” olarak tanımlıyor.

Bu özellik hâlihazırda deneme aşamasında olduğu için sadece belirli sayıda Threads kullanıcısına sunuluyor. Meta tüm kaydırma işlemlerinin aslında algoritmayı nasıl etkilediğine dair herhangi bir spesifik bilgi vermese de, bunun normal olduğunu belirtmek gerekiyor.

Threads trend konular özelliğini dağıtıma çıkardı

Meta’nın en yeni sosyal medya platformu son zamanlarda oldukça hareketli günler geçiriyor ve yeni özellikler sunuyor. Threads, son olarak şubat ayından beri denediği trend konular özelliğini dağıtıma çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER