Teknoloji

Threads, trend konular özelliğini kullanıcılarla buluşturmaya başladı

threads trend

Meta’nın Twitter’a daha doğrusu yeni adıyla X’e rakip olarak çıkardığı Threads’te gündem olan konuları takip etmek artık daha kolay. Threads trend konular özelliğini ABD’de kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Konuyla ilgili açıklama Meta CEO’su Mark Zuckerberg’den geldi.

Söz konusu özelliğin testleri şubat ayında başlamıştı. Yapay zekadan faydalanan bu özellik, insanların anlık etkileşimleri doğrultusunda belli konu başlıklarını tarayacak. Trend konular Threads’in arama sayfasında ve Sizin İçin akışında paylaşımların arasında görülebilecek.

Threads’in trend konular özelliği şu an için sınırlı bir kapasitede işliyor. Şimdilik sadece beş adet trend konu görüntülenebiliyor. Meta’nın böylelikle istenmeyen başlıkların öne çıkmasını engellemeyi ve Twitter’ın zamanında yaşadığı sorunlardan kaçınmayı amaçladığı söylenebilir. Meta’dan verilen bilgiye göre, şirket konuları gerçek birer insan olan “içerik uzmanları” ile değerlendiriyor ve böylelikle güvenlik kurallarıyla uyumluluğundan emin oluyor.

Threads trend konular özelliğiyle büyük bir talebi karşılıyor

Threads’in yeni özelliğiyle kullanıcılardan uzun süredir gelen bir talebi karşıladığını belirtmekte fayda var. Şimdiye kadar Threads kullanıcılarının popüler gündem maddelerinden haberdar olması pek kolay değildi. Bu özellik sayesinde, Meta pek istemese de, Threads’i haberlere ulaşılabilen bir kaynak olarak kullanmak da kolaylaşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER