Eğlence

The Last of Us sezon finaliyle rekor kırdı

the last of us

Naughty Dog’un yapımcısı olduğu popüler PlayStation oyunu The Last of Us, HBO tarafından televizyona uyarlanmıştı. Son zamanların en popüler yapımları arasına giren dizi, geçtiğimiz pazar gecesi yayınlanan birinci sezon finaliyle kısa tarihinin rekoruna imza attı. HBO’dan yapılan açıklamaya göre, sezon finali ilk gösterimi sırasında 8.2 milyon izleyiciye ulaştı. Bu sayının HBO Max ve standart TV kanallarındaki izleyici sayılarının toplamına tekabül ettiğini belirtmekte fayda var.

HBO’dan verilen bilgiye göre, dizinin ilk altı bölümünün ortalama izleyici sayısı hâlihazırda 30 milyon seviyesinde. Birinci bölümün toplam izleyici sayısı ise 40 milyona yaklaşıyor. Bu veriler, dizinin HBO Max’in Avrupa ve Latin Amerika bölgelerinde en çok izlenen yapımı olduğu anlamına geliyor.

Dizinin bölümlerinin ilk gösterimleri sırasında ABD’de ulaştığı izleyici sayıları şu şekilde:

  • Birinci Bölüm (15 Ocak): 4.7 milyon
  • İkinci Bölüm (22 Ocak): 5.7 milyon
  • Üçüncü Bölüm (29 Ocak): 6.4 milyon
  • Dördüncü Bölüm (5 Şubat): 7.5 milyon
  • Beşinci Bölüm (10-12 Şubat): 11.6 milyon (Bu bölüm ABD’de HBO Max abonelerine 10 Şubat’ta açıldı. Bu sayı 3 günlük verileri kapsıyor)
  • Altıncı Bölüm (19 Şubat): 7.8 milyon
  • Yedinci Bölüm (26 Şubat): 7.7 milyon
  • Sekizinci Bölüm (5 Mart): 8.1 milyon
  • Dokuzuncu Bölüm (12 Mart): 8.2 milyon

Dizinin ilk gösterimlerinin izleyici sayısının ilk bölümden sezon finaline gelene kadar istikrarlı bir şekilde artması, hatta neredeyse ikiye katlanması dikkat çekiyor. Bu noktada dizinin sezon finalinin ABD’de 2023 Oscar Ödül Töreni ile aynı zamanda yayınlandığını da belirtmek gerekiyor. HBO da finalin ilk gösteriminde güçlü bir rekabet olduğunun altını çiziyor.

The Last of Us ikinci sezon için onay aldı

The Last of Us ikinci sezon onayını bir süre önce almıştı. Dizide başrollerden birini üstlenen Pedro Pascal, yeni sezon çekimlerinin 2023 içinde başlayabileceğini belirtmişti.

The Last of Us’ın baş yapımcıları dizinin ikinci sezonunda çok daha fazla “enfekte” görüleceğini doğruladı. Buna ek olarak, ikinci sezonun serinin ikinci oyununun tamamını kapsamayabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Yeni sezonun yayın tarihi şu an için belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER