Ulaşım

Tesla’dan çalışanına teknoloji hırsızlığı davası

tesla yapay zekâ

Tesla için eski ya da yeni çalışanlarını teknoloji hırsızlığı ile suçlamak olağan dışı bir eylem değil. Şirket bu davalara bir yenisini daha ekledi. Electrek’in haberine göre, şirket mühendis Alex Khatilov’u Warp Drive’ı özel yazılımını çalmakla suçluyor.

Khatilov’un 2020’nin aralık ayının sonlarında Tesla’da çalışmaya başlaması ve bundan sadece üç gün sonra Warp Drive dosyalarını çalmakla suçlanması işleri ilginç hâle getiriyor. Khatilov’un Warp Drive ile ilgili dosyaları kişisel Dropbox hesabına aktardığı iddia ediliyor.

Tesla, Khatilov’un eylemlerinin üzerini örtmeye çalıştığını da öne sürüyor. Sorgusu sırasında sadece kişisel dosyaları Dropbox hesabına aktardığını söyleyen mühendis, Dropbox hesabını müfettişlerin erişimine açtığında ise bazı şirket dosyalarını unuttuğunu iddia etti. Tesla, Khatilov’un sorgu başladığında telefonundan Dropbox uygulamasını kaldırmaya çalıştığına da dikkat çekti.

Tesla, Khatilov’un başka kişi veya kurumlarla iş birliği yapıp yapmadığı konusunda ise bir açıklamada bulunmadı. Ancak şirket henüz Khatilov’un tüm eylemlerinin gün yüzüne çıkarılmadığına dikkat çekti. Pandemi nedeniyle uzaktan çalışılmasının Khatilov’un sildiği dosyaların tespitinin zorlaştığı belirtildi.

Tesla teknoloji hırsızlığı konusundaki hassasiyetini daha önce de göstermişti. Elektrikli otomotiv devi, daha önce Rivian ve Zoox gibi şirketlere dava açmıştı.

İLGİLİ HABERLER