Ulaşım

Tesla rakip elektrikli otomobil üreticisi Rivian’ı dava etti

tesla redwood

Tesla elektrikli otomobil üreticisi Rivian aleyhinde ticari sır ve çalışan hırsızlığı suçlamasıyla dava açtı. Electrek sitesinin ulaştığı dava dosyasında, Rivian’ın ticari sırlara erişmek için Tesla’nın çalışanlarını transfer ettiği iddiası yer alıyor.

Tesla, çalışanlarının transfer edilmesinin “meşru ve rekabete uygun” bir eylem olarak değerlendirilebileceğini, ancak son birkaç haftadır Rivian’a geçen çalışanlarla ilgili olarak “telaşlandıran bir model”in farkına varıldığını belirtti.

Dava dilekçesinde elektrikli otomobil üreticisinin şu ifadeleri göze çarpıyor: “Rivian işten ayrılmak üzere olan bir çalışanımızdan gizli bilgilerimizi almasını istemiş. Bu süreçte Rivian’a geçen üç eski çalışanımızın daha son derece değerli ve gizli bilgileri aldığını fark ettik. Rivian’ın işe alım sorumlularının büyük kısmı da eski Tesla çalışanları. Dolayısıyla çalışanlarımızın ne tür bilgilere erişimlerinin olduğu konusunda da bilgileri var.”

Rivian’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Tesla’nın iddialarının “temelsiz” olduğu öne sürüldü. Şirketin Engadget sitesine gönderdiği açıklama şu şekilde: “Tesla’nın bir elektrikli otomobilin nasıl olması gerektiğine dair beklentilerin sıfırlanması konusundaki öncülüğünü takdir ediyoruz. Rivian yüksek performanslı ve görev odaklı ekiplerden oluşmaktadır. İş modelimiz ve teknolojimiz uzun süreli mühendislik, tasarım ve strateji gelişimine dayanıyor. Bu da teknoloji ve otomotiv sektörlerinden binlerce çalışanın bilgisini ve katılımını gerektiriyor. Rivian’a katılan herkesin eski işverenlerinin fikri mülkiyetlerini Rivian’ın sistemlerine aktarmaması zorunluluktur. Davadaki iddialar temelsizdir ve Rivian’ın kültürüne, özüne ve kurumsal kültürüne aykırıdır.”

Tesla ise Rivian aleyhine açtığı dava konusunda şimdilik basına bir açıklama yapmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER