Ulaşım

Tesla elektrikli kamyonu Semi için tam kapasite üretime hazır

Tesla semi

Tesla, Semi adını taşıyan elektrikli kamyonunun duyurusunu 2017’nin sonlarında yapmıştı. O günden bu yana zaman zaman Semi’yi kamuoyu önünde parlatan Tesla CEO’su Elon Musk, sonunda kamyonun büyük ölçekli üretimine hazır olduklarını açıkladı. Musk, duyuruyu şirket çalışanlarına gönderdiği e-postayla yaptı.

CNBC’de yer alan habere göre, Musk e-postada şu ifadeleri kullandı: “Tesla Semi’nin büyük hacimli üretimine başlama zamanı geldi. Şimdiye kadar yürüttüğümüz sınırlı üretim sayesinde tasarımın pek çok noktasını geliştirebildik.”

Gönderilen e-postaya göre, elektrikli kamyonun bataryası ve yürüyen aksamı Tesla’nın Nevada’daki fabrikasında yapılacak. Diğer çalışmaların başka eyaletlerde yürütüleceğini belirten Musk, bu eyaletlerin hangileri olacağı konusunda ise bilgi vermedi.

Tesla’dan geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada, Semi’nin çıkışının 2021’e ertelendiği açıklanmıştı. Şirket, ilk etapta kendisine hedef olarak 2019’u seçmişti. İlk hedefini tutturamayan Tesla, üretime başlayarak 2021 hedefini tutturabileceği konusunda umut verdi.

Tesla Semi, alanında rakipsiz olmayacak. Nikola isimli şirket de hem elektrikli hem de hidrojenle çalışan kamyonlar üretiyor. Reuters’in haberinde, Musk’ın Semi ile ilgili e-postasının Nikola’nın hisselerinin NASDAQ’ta işlem görmeye başlamasından ve kısa süre içinde büyük değer kazanmasının ardından ortaya çıkmasına dikkat çekiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER