Ulaşım

Tesla’dan Avrupa’da üretim hamlesi

tesla model y

Elektrikli otomobil sektörünün en önemli oyuncularından biri olan Tesla, hâlihazırda ikisi ABD’de, biri de Çin’de olmak üzere üç fabrikaya sahip. Şirket, dördüncü fabrikasını ise Avrupa’da açacak. Tesla, Almanya’da kuracağı fabrikada Model Y üretimi de gerçekleştirecek.

Tesla’nın Avrupa’daki üretim hamlesini, şirketin CEO’su Elon Musk duyurdu. Bir ödül töreninde konuşan Musk, “Gigafactory 4” olarak tanımladığı fabrikanın Almanya’nın başkenti Berlin’in yakınlarında kurulacağını belirtti.

Elon Musk, fabrikayla ilgili ekstra bilgileri vermek içinse favori sosyal paylaşım sitesi olan Twitter’ı kullandı. Eksantrik milyarder, bu sefer “Giga Berlin” olarak andığı fabrikada batarya, yürüyen aksam ve taşıt üretimi yapılacağını belirtti. Musk, fabrikada üretilecek ilk otomobilin ise Model Y olacağını dile getirdi.

Tesla Model Y ile birlikte Avrupa etkisini artırabilir

Şirketin hâlihazırda ikisi ABD’de biri de Çin’in Şanghay şehrinde üç adet Gigafactory tesisi bulunuyor. Tesla’nın Avrupa’daki ilk fabrikası, aynı zamanda bir mühendislik ve tasarım merkezi olarak işleyecek gibi görünüyor.

Tesla, 2016’da Model 3’ün üretiminde yararlanmak amacıyla Almanya merkezli bir mühendislik şirketini satın almıştı. Tesla otomobillerindeki Avrupa etkisi, Model Y ile birlikte biraz daha artacak gibi görünüyor. Tesla’nın gelecek hafta tanıtacağı yeni elektrikli kamyonetinin de bu etkinin izlerini taşıması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER