Ulaşım

Tesla elektrikli kamyoneti Cybertruck’ın tanıtım tarihini açıkladı

tesla cybertruck
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla, uzun süredir beklenen elektrikli kamyonetinin tanıtım tarihini açıkladı. Şirketin CEO’su Elon Musk, “Cybertruck” olarak andığı elektrikli kamyonetin 21 Kasım’da gözler önüne çıkacağını Twitter hesabından ilan etti. Musk, duyuruyu yaparken sinema tarihinin kült filmlerinden olan Blade Runner’a bir gönderme yaparak aşağıdaki videoyu da paylaştı.

Cybertruck’ın tanıtımı, Tesla’nın Los Angeles’ta SpaceX’in genel merkeziyle aynı arazide bulunan tasarım stüdyosunda gerçekleştirilecek. Musk, elektrikli kamyonetin tanıtımını daha önce yapmayı planlasa da; geçtiğimiz eylül ayında tanıtımın kasım ayına ertelendiğini duyurmuştu.

Musk, Tesla’nın ilk elektrikli kamyonetinin tasarımıyla yürek hoplatacağını belirtmişti. Eksantrik milyarder; Cybertruck’ın kullanışlılık bakımından Ford F-150’yi, performans bakımından ise baz donanım bir Porsche 911’i geride bırakacağını iddia ediyor.

Tesla’nın elektrikli kamyonet üretme hedefinin geçmişi 2013’e dayanıyor. Elon Musk, katıldığı bir etkinlikte Ford F-150’ye dünya genelinde meydan okumayı hedeflediğini belirtmişti. Aradan geçen altı yıllık süre içinde pek fazla derine inmeden kamyonet hakkında küçük bilgiler paylaşan Musk; kamyonetin altı kişilik bir yolcu kapasitesinin olacağını, 50 bin dolar civarından başlayan fiyatlarla satılacağını ve en üst donanımda 644 ila 805 kilometre yol yapma fırsatını vereceğini belirtmişti. Tesla CEO’su en üst donanımda çift motorun bulunacağını ve bu modelle 150 ton yük çekilebileceğini belirtmişti.

Musk, Tesla’nın elektrikli kamyonetinin tasarımı konusunda ise “cyberpunk” tarzına yönelik referanslar dışında bir bilgi vermedi. Dolayısıyla “Cybertruck” olarak adlandırılan bu kamyonetin neye benzeyeceği konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil.

Tesla elektrikli kamyonetini ne zaman satışa sunacak?

Tesla’nın elektrikli kamyoneti; Los Angeles Otomobil Fuarı’yla aynı dönemde, ancak bu fuardan bağımsız olarak gerçekleştirilecek bir etkinlikte tanıtılacak. Ford’un “Mach E” olarak anılan Mustang etkileşimli elektrikli SUV’u da 17 Kasım’da gözler önüne çıkacak. Kısacası önümüzdeki günler, elektrikli otomobil pazarı için oldukça hareketli geçecek.

Tesla elektrikli kamyonetinin çıkış tarihi konusunda ise şimdiye kadar bir ipucu vermiş değil. Ancak Ford’un elektrikli kamyoneti F-150’nin iki veya üç yıl içinde satışa sunulması bekleniyor. Buna ek olarak, elektrikli taşıt girişimi Rivian’ın da yine iki veya üç yıl içinde kendi kamyonetini yollara çıkarması öngörülüyor. Dolayısıyla Tesla’nın da Cybertruck’ı aynı dönemde piyasaya sürmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER