Ulaşım

Tesla Model Y’nin tanıtım tarihi açıklandı

tesla model y
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla Model Y adıyla anılan SUV formatındaki yeni otomobilinin tanıtım tarihini açıkladı. Model Y, 14 Mart’ta Tesla’nın Los Angeles’taki tasarım stüdyosunda düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak. Konuya ilişkin duyuruyu şirketin CEO’su Elon Musk, Twitter hesabı aracılığıyla yaptı. Model Y, 2003’te kurulan Tesla’nın beşinci otomobili olacak.

Model Y ve Tesla’nın portföyündeki en uygun fiyatlı seçenek olan Model 3’ün paylaştığı ortak parçaların oranı yüzde 75. Model Y’nin yüzde 10 oranında daha büyük olacağını belirten Musk, maliyetin de yüzde 10 oranında daha fazla olduğunu ve menzilinin de Model 3’ten biraz daha düşük olduğunu dile getirdi. Model Y’de şirketin daha büyük SUV’si Model X’te kullandığı “Şahin Kanadı” isimli yukarıya doğru açılan kapılar bulunmayacak.

 

Otomobilin teknik özellikleri ve fiyatı etkinlikte açıklanacak. Tanıtım etkinliğinde test sürüşü yapılacağının da belirtilmesi, şirketin bazı üretim öncesi prototipleri hazır hâle getirdiği anlamına geliyor. Musk, 2019 bitmeden elektrikli pikap kamyoneti tanıtmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Tesla Model Y için çalışmaya 2015’te başlamıştı

Tesla Model Y hakkındaki ilk bilgiler 2015’te ortaya çıkmıştı. Elon Musk, Model Y adının geçtiği bir tweet attıktan kısa bir süre sonra bu paylaşımı silmişti. Şirket, bugüne kadar otomobile ait sadece tek bir görsel paylaşmıştı.

İLGİLİ HABERLER