Ulaşım

Tesla Model 3’e USB-C girişi ve kablosuz şarj cihazı takviyesi

Tesla Model 3 Performance 3.5 saniye içinde 97 kilometre hıza ulaşacak
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla hâlihazırdaki en popüler otomobili olan Model 3 için yeni özellikler hazırlamaya devam ediyor. Electrek’in haberine göre; şirket, ABD’nin Fremont şehrinde ürettiği Model 3’lere USB-C girişi ve kablosuz şarj cihazı eklemeye hazırlanıyor. Bu iki özellik, Tesla Model Y’de ve Çin’de üretilen Model 3’lerde şimdiden mevcut.

Tesla, Model Y’nin ABD’deki sevkiyatlarına mart ayı itibarıyla başlamıştı. Bu otomobilde Qi kablosuz şarj cihazı standart bir özellik olarak sunuluyor. Model 3’lerde ise satış sonrasında ekstra bir aksesuar olarak otomobile kablosuz şarj cihazı ekleniyor.

Tesla Model 3’ün Kuzey Amerika’daki satış fiyatlarında geçtiğimiz ay indirime gitmişti. Model S ve Model X içinse hem Kuzey Amerika’da hem de Çin’de indirim yapılmıştı. Çin’de üretilen Model 3’lerde ise fiyat değişikliği gerçekleştirilmemişti.

Tesla’nın satışları artırma amacıyla fiyatları indirdiği belirtilmişti. Yılın ilk çeyreğinde koronavirüs salgını nedeniyle pek çok otomobil üreticisinin satışları düşmüştü.

Tesla, Model 3 üretimini de gerçekleştirdiği Fremont fabrikasını salgın nedeniyle 23 Mart’ta kapatmıştı. Şirketin CEO’su Elon Musk, operasyonun yeniden başlaması konusunda yerel yetkililerle sert tartışmalar yaşamış ve Fremont’taki fabrikayı kapatıp üretimi Kaliforniya dışına taşıma tehdidinde bulunmuştu. Fabrikada çarklar mayıs ayı itibarıyla yeniden dönmeye başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER