Ulaşım

Tesla Model 3 üretimine şubat ayında kısa bir süre için ara vermiş

tesla model 3

tesla model 3Tesla Model 3 üretimine geçtiğimiz ay içinde montaj sürecindeki darboğazların üstesinden gelmek adına kısa bir süreliğine ara verildiği ortaya çıktı. Bloomberg’de yer alan habere göre, şirketin Fremont’taki fabrikasında bulunan üretim bandı 20-24 Şubat tarihleri arasında durduruldu.

Tesla tarafından yapılan açıklamada da üretimin geçtiğimiz ay içinde kısa bir süre için durdurulduğu doğrulandı. Şirket, üretim otomasyonunu geliştirmek ve tıkanmaları sistematik olarak aşmak için plan dahilinde kısa araların verildiğini belirtti.

Model 3, Tesla’nın elektrikli otomobilleri daha geniş bir kitleyle buluşturma hedefine giden yolda atılan ilk adım niteliğini taşıyor. Bu da otomobilin şirket adına önemini artırıyor. Ancak geniş ölçekli üretimde yaşanan sıkıntılar, ilk günden bu yana Model 3’ün tepesinde bir kara bulut gibi dolaşıyor. Sürekli olarak üretimdeki hacmin artacağının sözünü veren Tesla CEO’su Elon Musk, son olarak Tesla’nın mart ayı itibarıyla haftada 5 bin Model 3 üretir hâle gelebileceğini belirtmişti.

Tesla Model 3 üretimi konusunda CEO Elon Musk’ın belirlediği tüm hedefleri kaçırmış durumda. Haftada 5 bin araç üretme hedefi de haziran ayına ertelenirken, verilen araların bundan sonrası için nasıl bir fayda yapacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER