Ulaşım

Tesla’dan elektrikli otomobillere bir zam daha

tesla elektrikli otomobil

Tesla elektrikli otomobil fiyatlarına yine zam yaptı. Şirketin fiyat artışı, çevrimiçi yapılandırma aracını inceleyen Electrek sitesi tarafından ortaya çıkarıldı. Fiyat artışından en çok uzun menzilli (Long Range) modellerin etkilendiği görülürken, en büyük fiyat artışının da Model X AWD Long Range’de olduğu belirtildi. ABD’de 114 bin 990 dolar karşılığında satılan otomobilin fiyatı 120 bin 990 dolara yükseldi.

AWD Long Range Model S’in fiyatı da 99 bin 990 dolardan 104 bin 990 dolara çıktı. Model Y Long Range ve Performans seçeneklerinin fiyatları ise sırasıyla 2 ve 3 bin dolar arttı. Bu artışlarla otomobillerin fiyatları sırasıyla 65 bin 990 ve 67 bin 990 dolara yükseldi.

Tesla’nın en uygun fiyatlı aracı olan Model 3’te ise zamlardan sadece bir versiyon etkilendi. Model 3’ün Long Range versiyonunun fiyatına 2500 dolar zam yapıldı. Otomobilin fiyatı 54 bin 490 dolardan 57 bin 990 dolara çıktı.

Tesla elektrikli otomobil fiyatlarındaki artışla ilgili olarak resmi bir açıklama yapmadı. Ancak şirketin bu artıştan yüksek enflasyonu ve elektronik bileşenlerin tedariğindeki sıkıntıları sorumlu tutacağını tahmin etmek pek zor değil. Tesla CEO’su Elon Musk, bir süre önce enflasyon nedeniyle şirketin iş gücünde kesintiye gitmek zorunda kalabileceklerini belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER