Ulaşım

Tesla tüm otomobillerinin fiyatlarına zam yaptı

tesla elektrikli otomobil

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, bir ay içinde ikinci defa otomobillerinin fiyatına zam yaptı. Geçtiğimiz hafta bazı uzun menzilli modellerinin fiyatına 1000 dolar ekleyen şirket, bu sefer katalogunun tamamında çok daha büyük fiyat artışları gerçekleştirdi.

Electrek sitesinin haberine göre, Model 3’ün baz versiyonunun fiyatı 2 bin dolarlık artışla 46 bin 990 dolara çıktı. Çift motorlu ve dört çekişli versiyonun fiyatı ise 2 bin 500 dolarlık zammın ardından 54 bin 490 dolara yükseldi. Performance versiyonunun fiyatı ise 3 bin dolar zamla birlikte 61 bin 990 dolara çıktı.

Model Y’nin uzun menzilli versiyonunun başlangıç fiyatı 2 bin dolar artarak 62 bin 990 dolara yükseldi. Performance versiyonunun fiyatı Model Y’de de 3 bin dolar zamlandı ve 67 bin 990 dolara çıktı.

teslaModel S’te ise her iki seçenekte de eski fiyatların üstüne 5 bin dolar eklendi. Böylelikle bu modelin başlangıç fiyatı 99 bin 990 dolara yükseldi. En büyük fiyat artışı ise Model X’te oldu. Bu otomobilin fiyatı 10 bin dolarlık artışla 114 bin 990 dolara çıktı.

Tesla’nın zamlarının beklenmediğini söylemek pek mümkün değil. Şirketin kurucusu ve CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz gün Twitter’da yaptığı paylaşımda zamların işaretini vermişti. Musk, Tesla ve SpaceX’in hammadde ve lojistikte ciddi bir enflasyon baskısıyla karşı karşıya olduğunu belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER