Ulaşım

Tesla Cybertruck’ın ilk büyük müşterisi belli oldu

tesla cybertruck

Dubai polis teşkilatı, filosuna süper otomobilleri dahil etme konusundaki isteğini daha önce çeşitli dönemlerde göstermişti. Bu tutum, kısa süre önce tanıtılan elektrikli kamyonet Tesla Cybertruck ile devam edecek.

Dubai polisinden yapılan açıklamada, Cybertruck’ın önümüzdeki yıl itibarıyla teşkilatın araç filosuna ekleneceği belirtildi. Ancak Tesla’dan yapılan açıklamaya göre, Cybertruck’ın üretimi 2021’in sonlarında başlayacak. Dolayısıyla açıklanan takvimde önemli bir tutarsızlığın olduğunu söylemek gerekiyor.

Dubai Emniyet Müdürü Abdullah Halife El Marri, Cybertruck sayesinde Burc Halife gibi turistik noktalardaki güvenliği daha sıkı ve belirgin hâle getireceklerini belirtti.

Tesla Cybertruck Dubai polisi için kullanışlı olabilir

Dubai polis teşkilatı, araç seçiminde kullanışlılık yerine gösterişe önem verdiği iddiasıyla zaman zaman eleştirilmişti. Özellikle sınırlı sayıda üretilen Aston Martin One-77 gibi araçların filoya eklenmesi bazı çevrelerin tepkisini çekmişti.

Ancak Tesla Cybertruck’ın pratikte işe yarayacağı söylenebilir. Otomobilin 2021’de yollara çıkacak çift motorlu versiyonu, pek çok otomobilden daha hızlı olacak. Cybertruck’ın ekstra dayanıklı çelik kasası da, yolda çıkan engelleri ezip geçmeyi sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER