Ulaşım

Tesla’nın Almanya’daki fabrika hazırlıklarına mahkeme freni

tesla redwood

Tesla, Almanya fabrikasının duyurusunu daha önce yapmıştı. Şirketin Avrupa’daki ilk üretim tesisi, başkent Berlin’in yakınlarında inşa edilecek. Ancak Tesla henüz fabrikanın temelini atmadan çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı.

Tesla, fabrikanın inşa edileceği alanda ağaç kesimine bir süre önce başlamıştı. Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi, Bradenburg Yeşil Topluluğu’nun yaptığı itiraz sonuçlanıncaya kadar Tesla’nın çalışmalarını durdurmasına hükmetti.

Tesla’nın normal şartlar altında kesim sürecini üç gün içinde tamamlayacağını belirten mahkeme, kesimin tamamlanmasını engellemek için böyle bir karar alındığını vurguladı. Mahkeme, bu kararın Bradenburg Yeşil Topluluğu’nun itirazının sonucuna dair bir işaret olmadığımın da altını çizdi.

Bradenburg Yeşil Topluluğu, Tesla’nın fabrikasına yer açmak için gerçekleştireceği ağaç kesimi işleminin içme suyu kaynaklarına ve doğal yaşama olumsuz bir etki yapacağını öne sürüyor. Tesla’dan şimdilik konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Tesla Almanya fabrikası nedeniyle protestolarla karşılaşmıştı

Söz konusu karar, Tesla için geçici bir engel olarak değerlendirilebilir. Ancak Almanya’ya inşa edilecek Gigafactory için yüzlerce kişinin katıldığı çok sayıda protesto eylemi gerçekleştirilmişti.

Tesla’nın çevrecilerle karşı karşıya gelmesinin de ilginç bir durum olduğu söylenebilir. Elektrikli otomobil dönüşümünün öncülerinden olan şirket, elektrikli otomobillerin çevrenin korunmasındaki rolüne sıklıkla vurgu yapıyor. Ancak Tesla’nın üretim sürecinde de gezegene zarar vermeyeceği konusunda çevrecileri ikna etmesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER