Teknoloji

TeenSafe uygulamasının kullanıcı verileri güvenlik açığı sonucunda ortaya çıktı

teensafe
TeenSafe hem çocuklara hem de ebeveynlere ait verileri internete sızdırdı

TeenSafe uygulaması ebeveynlerin çocuklarını takip etmesini ve böylelikle çocukların emniyette olmasını sağlıyor. Ancak uygulamaya ait kullanıcı verilerinin internete sızması, hem ebeveynlerin hem de çocukların gizliliğini tehlikeye atarak daha ciddi bir soruna zemin hazırlamış gibi görünüyor.

TeenSafe kendisini hem iOS hem de Android için güvenli bir takip uygulaması olarak tanımlıyor. Uygulama hizmetini çocuklarının akıllı telefon aktivitelerini takip etmek isteyen ebeveynlere satıyor. Arama kayıtları, yüklenen uygulamalar ve tarama geçmişi uygulamanın ebeveynlere sunduğu bilgiler arasında bulunuyor.

İngiliz güvenlik araştırmacısı Robert Wiggins’e göre, söz konusu veriler şirketin sunucularında güvenlikten yoksun olarak saklanıyordu. Bu bilgilere şifresi olmayanların bile erişebildiği de Wiggins’in dikkat çektiği noktalar arasında bulunuyor.

Uygulamadan sızan verilerin niteliği ise oldukça kaygı verici. Ebeveynlerin e-posta adresleri, çocukların Apple kimlikleri ve cihaz ismi olarak kullandıkları isimlerin dışarıya sızdığı söyleniyor. Çocukların Apple ID şifrelerinin de tamamen açık biçimde depolandığı iddiası da sızıntının kapsamı konusundaki endişeleri artırıyor.

TeenSafe uygulamasının başına gelenler akıllara bazı soruları da getiriyor. Bu tarz takip uygulamaları genellikle gizlilik savuncuları tarafından çok sevilmiyor. Çocukları koruma iddiasıyla ortaya çıkan bir uygulamanın bu denli büyük bir soruna kaynaklık etmesi ise oldukça ironik görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER