Teknoloji

Tecno MWC 2024’te robot köpek, akıllı telefon ve dizüstü bilgisayar tanıtacak

tecno

Tecno, şubat ayının sonunda Barselona’da gerçekleştirilecek 2024 Mobil Dünya Kongresi’ne (MWC 2024) katılacağını resmen açıkladı. Şirket MWC 2024 kapsamında düzenleyeceği etkinlikte yeni Pova serisi telefonunu, robot köpeğini, AR oyun setini ve taşınabilir Windows işletim sistemli konsolunu gözler önüne çıkaracak.

Şirket, tanıtımını geçtiğimiz yaz yaptığı Universal Tone teknolojisini de Barselona’da bir kez daha sergileyecek. Buna ek olarak, Phantom Ultimate katlanabilir telefon konsepti de şirketin MWC 2024 kadrosunun üyelerinden biri olacak.

MWC 2024’te tanıtılacak olan Pova 6 Pro 5G, “süper dayanıklılık ve optimize eğlence” vadetse de, telefonun özellikleri konusunda şimdilik net bir bilgi verilmiş değil. En yeni Intel Core Ultra işlemcilerle donatılan Megabook T16 Pro 2024 Ultra dizüstü bilgisayar da MWC 2024’te gözler önüne çıkacak.

Tecno Dynamic 1’de Boston Dynamics ve Alman kurdundan ilham alıyor

Şirketin “Dynamic 1” olarak adlandırılan robot köpeğinin Boston Dynamics’in robotlarından ilham aldığını tahmin etmek pek zor değil. Robotun gerçekçi özelliklerinin Alman kurtlarından hareketle hazırlandığı belirtilirken, robotun “gelişmiş algoritma ve güçlü sensörler” ile destekleneceği ifade edildi.

Şirketin ilk Windows AR oyun seti Tecno Pocket Go adıyla kullanıcıların karşısına çıkacak. Yapılan ilk paylaşımda odak noktasının hafiflik ve taşınabilirlik olduğu görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER