Teknoloji

Tasarım şirketinden Nexus S ve Galaxy S II karışımı Nexus Prime konsepti

Bu ayın ortalarında Samsung ve Google’ın ortaklaşa düzenleyeceği bir etkinlik ile birlikte tanıtılması beklene Nexus Prime’ın neye benzeyeceğine dair tahminleri internette dolaşıyor. Bazı tasarım şirketleri de olaya dahil olarak kendi kafalarındaki cihazı ekrana döküyor, böylelikle kendi reklamlarını da dolaylı olarak yapmış oluyor.

Ciccarese Design adlı tasarım şirketi de bir Nexus Prime konsepti hazırlamış. Bu konseptte Nexus S ile Galaxy S II harmanlanmış. Fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla oldukça ince olan bu cihazda oldukça büyük bir ekran dikkat çekiyor. Ekranda Honeycomb tarzı saat bileşeni ve uygulamalar, telefon, internet tarayıcısı gibi araçların yer aldığı hızlı başlatma bölümü dikkat çekiyor. Standart bildirim ve durum çubuğunun hemen altında yer alan ikinci çubuk ise Honeycomb’da gördüğümüz şekilde üzerinde Google arama, sesli komut, uygulama menüsüne kısayol ve giriş sayfası düzenleme aracına bağlantı içeriyor.

Nexus S’e oldukça benzeyen bu cihazın üstünde microUSB portu, arkasında ise tek bir mikrofon deliği, batarya kapağı, hoparlör ızgarası yer alıyor. Cihazın önüne baktığımızda ise, üst kısmının Samsung’un son Android cihazlarına benzer bir görünüm taşıdığını söyleyebiliriz.

Google Nexus Third Generation olarak adlandırılan tasarımda ekranın hemen altında kapasitif dokunmatik Android tuşları yer alıyor. Honeycomb tabletlerde bu fiziksel tuşlar kaldırılmış ve işlevleri doğrudan işletim sistemine, ekranın sol altında sürekli yer alacak şekilde eklenmişti. Gelecek nesil Nexus’un Ice Cream Sandwich ile çalışacağını ve bu işletim sisteminin de Honeycomb ve Gingerbread’in yakınsaması niteliğini taşıyacağını düşünecek olursak, önümüzdeki günlerde tanışacağımız Nexus Prime’da bu fiziksel tuşların yer almamasını bekleyebiliriz. Yani, Ciccarese’nin tasarımcıları bu ayrıntıyı gözden kaçırmış olabilir.

İlgili – Ciccarese Design

İLGİLİ HABERLER