Teknoloji

Tag Heuer Android Wear akıllı saatini önümüzdeki ay tanıtacak

tag-heuer-connected-131015

İsviçreli saat üreticisi Tag Heuer, bir süredir merakla beklenen Android Wear işletim sistemli akıllı saatinin tanıtımı için nihayet bir tarih verdi. Tag Heuer Connected adını taşıyan akıllı saat, 9 Kasımda New York’ta düzenlenecek bir etkinlikte görücüye çıkacak. Geçtiğimiz ay CNBC’ye konuşan Tag CEO’su Jean-Claude Biver, Tag Heuer Android Wear saatinin popüler Tag Carrera modelinin üstüne inşa edileceğini ve fiyat etiketinde 1800 dolar yazacağını dile getirmişti.

Tag Heuer, akıllı saatiyle Apple Watch’un altın modeline ilgi duyan, ancak saati estetik bakımından eksik bulanların dikkatini çekmeyi amaçlıyor. Apple Watch’un satış fiyatının 17 bin dolara kadar çıkması ise Tag Heuer’i fazlasıyla rahatlatmışa gibi gözüküyor.

CEO Biver, 1800 dolarlık fiyat etiketi nedeniyle endişeli olduklarını, ancak Apple’ın fiyatlandırması sayesinde rahatladıklarını belirtmişti. Apple ise Apple Watch’un lüks segmentte daha cazip hâle gelmesi için güçlerini Hermés ile birleştirmişti.

Tag Heuer Connected için oluşturulan internet sitesinde saat için “Gelenek inovasyonla, zanaatkarlık maharetle, cesur tarz atılımcı teknolojiyle buluşuyor.” sözleri kullanıldı. Sitede geçmişten günümüze Tag Heuer’in sıra dışı saat tasarımlarını gösteren bir zaman çizelgesi de yer alıyor. Tag Heuer Android Wear akıllı saati üstünde çalışmaya başladığını geçtiğimiz mart ayında duyurmuştu. Şirket, saatin donanımı ve yazılımı konusunda Intel’den de destek alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER