Teknoloji

Google Wear OS için yeni bir geliştirici ön izleme sürümü yayınladı

google wear os

google wear osGoogle başta akıllı saatler olmak üzere giyilebilir ürünler için hazırladığı Android Wear platformunun ismini kısa süre önce Wear OS olarak değiştirmişti. Şirket şimdi de giyilebilir ürün platformu için yeni bir geliştirici ön izleme sürümü yayınladı. Google Wear OS için hazırladığı son geliştirici sürümüyle bazı Android P özelliklerini giyilebilir ürünlere getiriyor.

Son kullanıcılara yönelik olmayan sürüm, manuel yollarla indirilebiliyor. Yeni geliştirici ön izleme sürümü, Android Emulator üzerinde yeni sistem görselleri getiriyor. Buna ek olarak güncellemede Huawei Watch 2 Bluetooth ve Huawei Watch 2 Classic Bluetooth için indirilebilen bir sistem görseli de bulunuyor.

Wear OS’in yeni geliştirici ön izlemesinde dikkat çeken unsurlardan birisi de koyu tema oluyor. Bildirimler ve sistem başlatıcısı için daha koyu arka plan seçeneği yılın başından beri mevcut olsa da, artık varsayılan sistem teması olarak kullanılabilecek. Koyu tema ile bir bakışta akıllı saatin ekranının üzerindeki bilgileri görmenin kolaylaşacağı belirtildi.

Pil ömrünü korumak adına da yenilikler getiren yeni geliştirici ön izlemesiyle birlikte uygulamalar saat şarjda olmadığı sürece arka planda çalışmayacak.

Buna ek olarak, cihazın uzun süre boyunca takılmadığının fark edildiği durumlarda Bluetooth, Wi-Fi ve diğer vericiler devredışı bırakılacak. Bluetooth bağlantısı kesildiğinde ise akıllı saat, şarjda olmadığı veya bir uygulama yüksek bant genişlikli bir ağ aramadığı sürece Wi-Fi ağına bağlanmaya çalışmayacak.

Google Wear OS için hazırlanan bu yeniliklerden bazılarının aşamalı biçimde geliştiricilere ulaştırılacağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER