Teknoloji

Qualcomm Wear OS için yeni yongalar tasarlıyor

qualcomm wear osHâli hazırda piyasada bulunan Wear OS işletim sistemli saatlerin büyük kısmı Qualcomm’un Şubat 2016 çıkışlı Wear 2100 isimli işlemcisini taşıyor. Kimilerine göre bu durum, Wear OS’in geri kalmasının en önemli sebepleri arasında yer alıyor. Qualcomm Wear OS için yeni yongalar üreterek bu sorunu ortadan kaldırmayı planlıyor.

Wareable sitesine konuşan Qualcomm’un giyilebilir ürünlerden sorumlu kıdemli direktörü Pankaj Kedia, önümüzdeki sonbaharda yeni bir akıllı saatle birlikte yeni bir işlemciyi duyurmayı planladıklarını belirtti. Kedia, yılın sonunda ise yeni işlemcileri taşıyan saatlerin pek çok farklı üretici tarafından piyasaya sürüleceğini dile getirdi. Üçüncü nesil işlemcilerin tavizsiz bir deneyim sağlamasını hedeflediklerini söyleyen Qualcomm yöneticisi, böylelikle daha uzun pil ömrüne sahip daha küçük saatler üretmenin mümkün olacağını ifade etti.

Qualcomm bir taraftan da daima açık ekranlar için daha uygun işlemciler tasarlıyor. Kedia, bu konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bir akıllı saat her şeyden önce bir saat. Bu nedenle baktığımda da bakmadığımda da iyi ve pürüzsüz görünmesi gerekiyor. Bakmadığımda saatin statik olmasını veya ekranın siyah ya da beyaz görünmesini istemiyorum. Konuştuğumuz Fossil ve Michael Kors kullanıcıları da aynı şeyleri söylüyor.”

Qualcomm Wear OS ekosistemini belirgin biçimde değiştireceğine inandığı yeni yongaları konusunda şimdilik fazla detay vermiyor. Ancak Qualcomm’dan gelen bu açıklama, yeni bir Wear OS saat almak isteyenlerin biraz daha beklemesinde fayda olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER