Teknoloji

Symantec antivirüs yazılımının öldüğünü itiraf etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Teknolojik gelişimin çok hızlı yaşandığı zamanları yaşıyor. Symantec Corporation zamanın bu hızına ayak uyduramadığını itiraf etti.

norton-antivirus-symantec-070514

Norton markalı antivirüs ürünleriyle bilinen ABD, Kaliforniya, Mountain View merkezli güvenlik yazılımları şirketi Symantec, McAfee ve bunun gibi antivirüs yazılım şirketleriyle rekabet ediyor. 1980’lerde ve 1990’larda sektörün öncülerinden biri olan şirketin kıdemli yöneticisi işlerin artık çok farklı olduğunu söyledi.

Wall Street Journal’a bir röportaj veren Brian Dye, antivirüs yazılımının öldüğünü dile getirdi. Symantec’in bugünlerde antivirüs yazılımını para basan bir araç görmediğini söyleyen yönetici, bu yazılımın siber saldırıların yüzde 45’lik bir dilimini yakalayamadığını bile söyledi. Bu, Symantech’in kendi Norton paketinin kullanıcılarını tam anlamıyla koruyamadığını gösteriyor.

Bu problemin temelinde günümüzün zararlı yazılımlarının çok karmaşık yapıda olmasının rolü bulunuyor. Kimlik hırsızlığı benzeri kriminal suçlara ön ayak olan bilgisayar virüslerinin bulunmasının yanı sıra, dünyanın dört bir yanındaki hırslı yazılım korsanları büyük veri açıklarını yönetip zararlı bilgisayar kodlarını uzaktan etkinleştirebiliyor. Bu karmaşık işlemlerin listesi uzayıp gidiyor.

Kullanıcılarını günümüzün dünyasındaki karmaşık siber saldırılara karşı korumakta sorunlar yaşayan Symantec stratejisini değiştirmek zorunda kalmış. Şirket artık tespit edip karşılık verme yoluna gitmek istiyor. Yani bundan böyle veri sızıntılarının ve saldırıların tespit edilmesi üzerine yoğunlaşılacak. Ayrıca Symantec yan etkileri önleyecek araçlar da sağlamanın peşinde.

İlgili >> Pocket-lint, WSJ

İLGİLİ HABERLER