Teknoloji

SwiftKey Android klavyesine Bing’den arama sonuçları eklendi

swiftkey android web arama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un sahibi olduğu SwiftKey, web arama özelliğini Android’deki klavyesine getiriyor. Şirket kullanıcıların bir sohbet sırasında bu özellik sayesinde aradıkları bilgiye daha kolay ulaşacaklarını düşünüyor.

Söz konusu özelliğe erişim için, klavyedeki araç çubuğunu + sembolüne tıklatarak açın, daha sonra Arama ikonunu seçerek herhangi bir arama terimi girin. Microsoft bağlantısını dikkate aldığımızda, sonuçların Bing’den getirilmesi çok şaşırtıcı sayılmaz. Üstelik bunu Google arama ile değiştirmek de mümkün değil gibi görünüyor.

Bu özellik aracılığıyla, arama sonuçlarına klavye uygulaması dahilinde açılan tarayıcı sekmesi katmanından erişebilirsiniz. Daha sonra ekran görüntüsü alıp bunu kırpabilir ve kişilerle paylaşabilirsiniz. Bu arama özelliği ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, Brezilya, Hindistan, İtalya ve İspanya olmak üzere 11 ülkede açıldı.

Web arama özelliği daha önce SwiftKey Android uygulamasının beta sürümü üzerinden test ediliyordu. Bu beta uygulaması herkese açık ve isteyenlere yeni özellikleri deneyimleme fırsatı veriyor.

İLGİLİ HABERLER